Сваленият в сряда руски самолет Ил-76 в Белгородска област поражда

...
Сваленият в сряда руски самолет Ил-76 в Белгородска област поражда
Коментари Харесай

Експерт за катастрофата с руски военен самолет: Няма човешки останки на мястото

Сваленият в сряда съветски аероплан Ил-76 в Белгородска област поражда доста въпроси, които нямат отговор. Двете черни кутии бяха открити, само че не е несъмнено дали зтова ще допринесе за изясняване аргументите за нещастието. Москва и Киев си насочат взаимни обвинявания, а Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира изключително в петък, по искане на Русия.
Москва упреква Украйна, че е свалила самолета с 65 украински военнопленници на борда, 6-членен екипаж и трима съпътстващи военнопленниците. Киев пък изиска интернационално следствие.
Метеорологичните условия не са били причина за злополуката. На някои от фрагментите се вижда, че в опашната част е стреляно. От други видеа излиза наяве, че вътре хора не е имало. Поради липса на тела към останките не може да се твърди, че е имало повече от 80 индивида. Това разяснява в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS Тодор Иванджиков, ръководител на Асоциацията на българската авиационна промишленост (АБАИ).
Той посочи, че черните кутии ще бъдат прегледани, само че при боен спор, надали резултатите от тях ще са обективни.
По думите на проф. Михаил Станчев, учител в Харковския университет, прави усещане бързината, с която руснаците са почнали да разясняват случая, обвинявайки Украйна. Според него интернационална комисия би трябвало да проверява злополуката, тъй като тя ще бъде най-обективна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР