Сутринта започна обнадеждаващо. Прочетох статия за бойкота, който американските мъже

...
Сутринта започна обнадеждаващо. Прочетох статия за бойкота, който американските мъже
Коментари Харесай

Жилет изкоренява „токсичната мъжественост“ в новата си реклама

Сутринта стартира обнадеждаващо. Прочетох публикация за протеста, който американските мъже всеобщо са организирали на жилет поради последната им реклама, бореща се с „токсичната мъжественост“. Изгледах и самата реклама – блудкава като кафе пета цедилка.

Рекламата стартира с облиците на мъже, които се гледат в огледалото, а като декор вървят вести за #metoo. Следва сценка с момченце, което плаче в скута на майка си, тъй като е измъчвано от неприятните си съученици. После следват фрагменти от филми, в които мъже задяват безочливо дами, а феновете се смеят радостно. Въобще, за към 20 секунди разбрах, че в Америка всеки бял мъж е чобанин по потник, на който единствено му дай да пляска дами по задника и да суче сластно мустак.

И тъкмо да се разплача от отвращение и съчувствие към клетите американски дами, нещата се трансформираха. Чернокож мъж самоуверено спря белокожия си другар, който подсвиркаше след младо момиче. Симпатичен баща изясни на детето си, че не може да гледа на момиченцата като на обекти. Въобще, популярност на Исус и Жилет, „токсичната мъжественост“ беше изкоренена в границите на минута, минута и нещо. За бръснене изобщо не стана въпрос.

По-интересни са реакциите на потребителите. В туитър е почнала всеобща акция за протест на Жилет, подета от мъже и дами, под мотото GoWokeGoBroke. Ето и някои от мненията:

– тази реклама е ужасна и оскърбителна за всички ваши клиенти;

– губите клиентите си, като твърдите, че мъжете са боклуци;

– желая просто да се обръсна, а не да се усещам зле;

– мъжете, които познавам, не се държат по този метод. Те са научени да почитат дамите от родителите си, а не от Проктър и Гамбъл;

– Жилет, кой маркетинг талант ви накара да унижите мъжете?

– още един сантиментален образец за компания, практикуваща политическа уместност за сметка на мъжете. Като майка на трима сина и един внук, тази реклама е извънредно обидна за мен.

И, както сподели един другар, „сигурен съм, че всяка демократична вуйна, храчеща по белия отровен мъж, си има вкъщи един шушумига под чехъл и в никакъв случай не е помирисвала естествен мъж с ценностна система и принципи“.

От фейсбук, заглавието е на редакцията

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР