Сутринта в окупирания от руските военни Бердянск, Запорожка област, са

...
Сутринта в окупирания от руските военни Бердянск, Запорожка област, са
Коментари Харесай

Експлозии в окупирания Бердянск, улиците в Северодонецк са бойно поле

Сутринта в окупирания от съветските военни Бердянск, Запорожка област , са били чути три огромни детонации . Половината град е останал и без електричество.

По предварителни данни се е взривила подстанция покрай Амстор, оповестява УНИАН.

Агенцията прави прилика с дейностите на " партизани в също окупирания Енергодар ", които са ликвидирали патрулиращи съветски бойци, само че не оповестява повече детайлности.

Съобщава се също, че съветските войски се пробват да възобновят настъплението си и да задържат позициите си, с цел да могат евентуално да завладяват напълно Запорожка област . А в случай че Херсонска област бъде изцяло превзета, окупаторите ще се опитат да завладяват Николаев, с цел да основат условия за нахлуване против Одеса.

Генералният щаб на Украйна в утринната си сводка декларира, че руснаците не престават да щурмуват Северодонецк в Луганска област, само че нямат триумф.

В Северодонецк не престават тежките улични боеве , а съветската войска употребява артилерия, с цел да унищожава къщи, в които се укриват украинските въоръжени сили.

Вчера Серхий Гайдай, началник на Луганската регионална администрация, заяви, че няколко десетки тона радиаторно масло са се запалили в завода " Азот " вследствие на тежкия обстрел.

По-рано представители на украинските управляващи потвърдиха, че управляват единствено към 30% от територията на града. Индустриалната зона в Северодонецк е единствената забележителна част от града, следена от украинските въоръжени сили.

Боевете не престават в региона на Тошкивка.

Руските военни не са спрели и с опитите си да преминат река Северски Донец , като се възползват от топлото и изсъхнало време.

Украинският общоприет щаб рапортува и за отблъснати съветски офанзиви в три обитаеми места в Донбас - в местността Врубовка, селището Николаевка и край Васильевка .

Има застой във фронтовата линия по направленията на Авдеевка, Курахово, Новопавловско и Запорожие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР