Сутринта на г-н Главчев докладвах, че няма военна заплаха за

...
Сутринта на г-н Главчев докладвах, че няма военна заплаха за
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Няма заплаха за България

Сутринта на господин Главчев рапортувах, че няма военна опасност за България. Не се постанова въоръжените сили да се привеждат в някаква по-висока степен на подготвеност, дано жителите да живеят умерено, да почиват умерено, ние следим обстановката.

Това сподели служебният боен министър Атанас Запрянов пред публицисти.

" Следим я 24 часа преди удара, по време на удара, имаме информация и за резултатите от удара. Надяваме се, че израелското държавно управление ще бъде умно и няма да стигнем до ескалации сред Иран и Израел ", добави той. 

Служебният министър изясни, че България има проекти за деяние при възможна ескалация: " Имаме всевъзможни проекти. Не се постановат военни ограничения сега, дано изчакаме. Не се постанова да взимаме някакви специфични ограничения. Същата е обстановката и с въоръжените сили на НАТО. От на следващия ден войските ще организират планова подготовка, по този начин както е планувано ", сподели той.

По-рано тази заран по искане на премиера Димитър Главчев беше свикано работно заседание поради ударите над Израел.

На него са участвали министрите на защитата Атанас Запрянов, на превоза и известията Георги Гвоздейков, зам.-министърът на външните работи Ирена Димитрова, началникът на защитата Емил Ефтимов, както и представители на службите за сигурност.

По време на съвещанието е станало ясно, че директна опасност за България от нападението няма. Правителството обаче ще продължи да следи обстановката, с цел да може да реагира съответно при потребност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР