Сутринта на 5 септември системите за противовъздушна отбрана на Русия

...
Сутринта на 5 септември системите за противовъздушна отбрана на Русия
Коментари Харесай

Русия съобщи за три свалени дрона, летящи към Москва. Има забавяне в полетите

Сутринта на 5 септември системите за противовъздушна защита на Русия са свалили три дрона, летящи към Москва . Това сподели кметът на града Сергей Собянин . По думите му самолетите са унищожени в Московска, Калужка и Тверска област. Десетки полети са били забавени на летищата в Москва.

Министерството на защитата на Русия назова това " опит на киевския режим да извърши терористична офанзива " против обекти на територията на Руската федерация. Ведомството не прецизира, че дроновете са летели към Москва.

На летищата в столицата, по данни на услугата Yandex.Schedule, към сутринта на 5 септември са забавени 40 полета: 23 до Внуково , 2 до Домодедово , 15 до Шереметиево . Още два полета до Внуково са анулирани.

До момента няма реакция от страна на Украйна. Властите в Киев по принцип рядко разясняват сходни офанзиви.

Нападенията с дронове против съветски цели, изключително в Крим - анексирания през 2014 година от Москва украински полуостров - и в райони, граничещи с Украйна, станаха съвсем всеки ден, откогато два безпилотни летателни апарата бяха унищожени над Кремъл при започване на май.

През последните седмици тези офанзиви нарушават графика на полетите до и от съветската столица. Украйна рядко поема директна отговорност за такива удари с дронове, само че споделя, че унищожаването на съветска военна инфраструктурата оказва помощ на контранастъплението, което Киев стартира през юни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР