Сутрешната ерекция е нормално състояние при здравите и сексуално активни

...
Сутрешната ерекция е нормално състояние при здравите и сексуално активни
Коментари Харесай

Липса на сутрешна ерекция – ами сега?

Сутрешната ерекция е обикновено положение при здравите и полово дейни мъже. Трябва ли обаче загубата ѝ да се преглежда като признак на еректилна дисфункция, невисок тестостерон или различен проблем от полово естество?

В основата на утринната ерекция стоят разнородни фактори и загубата ѝ може да е сигнал както за полови, по този начин и за различен вид здравословни проблеми. В множеството случаи обаче аргументите са странични, не са съществени и елементарно може да се отстраняват.

Макар и в друга степен, нервната ни система е непрекъснато дейна, даже когато спим. Именно нервни импулси, изпращани от мозъка нощем, може да предизвикат разпределяне на гладката мускулатура на кръвоносните съдове, в това число в зоната на гениталиите, и да доведат до приемане на ерекция. Това се случва през етапа на съня, означавана като фаза на бързо придвижване на очите, или REM-фаза . Тя нормално предхожда края на съня, което изяснява за какво мъжете постоянно се разсънват със утринна ерекция. Какво обаче се случва, когато тя ненадейно изчезне?

Възможните аргументи за загуба на утринната ерекция включват: Проблеми със съня; Неврологични нарушения; Хормонални проблеми (нисък тестостерон); Еректилни дисфункции;

Свързани публикации.. Сутрешна ерекция – какво споделя науката за нея? 2 Медикаментите, повлияващи ерекцията не повдигат мъжкото самочувствие 0 Проблеми с ерекцията - стрес или физиологична демонстрация? 2

В множеството случаи, изключително при млади мъже, тези положения се появяват като следствие от други подлежащи фактори , които са елементарно преодолими. Те включват: Хронично недоспиване; Злоупотреби с алкохола или тютюнопушенето; Прием на опредлени лекарства (антидепресанти, медикаменти за лекуване на високо кръвно налягане или проблеми с простатата и др.);

Тези фактори може да доведат до дълготрайни проблеми освен със утринната ерекция. Ако не се отстраняват навреме, те може да предизвикат и по-сериозни полови дисфункции при мъжа. Така, въпреки да не оказва непосредствено въздействие на мъжките полови качества, загубата на утринната ерекция би трябвало да насочва към ограничения за възстановяване метода на живот и придържане към по-здравословни привички.

Никога не е непотребна и консултация с уролог за приемане на оптимално ефикасни насоки за превъзмогване на еректилните разстройства.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР