Суровият петрол вероятно ще достигне до около 120 долара за

...
Суровият петрол вероятно ще достигне до около 120 долара за
Коментари Харесай

Енергийната криза в Европа може да продължи до края на 2023 година

Суровият нефт евентуално ще доближи до към 120 $ за барел

Русия ще е нужна за балансиране на пазара и през зимата в края на идната година, предвиждат от Energy Aspects, представени от .

Енергийната рецесия в Европа може да продължи до края на 2023 година, защото в района има мощно търсене и стесняване на доставките, изострени от войната на Русия в Украйна, предвиждат от консултантската компания в бранша Energy Aspects Ltd.

„ Това не е история за една зима “, споделя Амрита Сен, основен петролен анализатор на компанията, в телевизионно изявление на Bloomberg. " Русия е нужна, с цел да балансира пазара освен за идната зима, само че вероятно и за студения интервал в края на идната година ", добави тя.

Инвазията на Русия в Украйна раздруса международните енергийни пазари, като увеличи цените на природния газ в Европа и принуди някои страни да прибегнат до фрапантни ограничения като национализацията на най-големия вносител на гориво в Германия.

Очаква се петролът да претърпи допълнителни колебания в цената през четвъртото тримесечие под въздействието на разнообразни фактори, измежду които опасения от възможна криза и ограничаващите ограничения в Китай поради Covid, показва Сен.

Суровият нефт евентуално ще се търгува на цени над 90 $ за барел в кратковременен проект, преди да се повиши до към 120 $ до края на тази година, предвижда Сен. В петък цената на европейския вид нефт Брент e покрай 90 $ - с съвсем 30% под най-високата стойност от юни.

Инвеститорите наблюдават главно новините около предложения таван на цената на съветския недопечен нефт, както и какъв брой спомагателен нефт от страната може да бъде усвоен от Китай и Индия, откакто възбраната на Европейския съюз за импорт влезе в действие през декември. Според Сен най-големите азиатски консуматори имат потенциала да одобряват спомагателни барели, само че евентуалните банкови наказания могат да лимитират потоците.

„ Очакваме доста повече съветски нефт да плава към Азия “, сподели тя. „ Но това значи, че ще вържете извънредно доста нефт на корабите. “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР