Супермодерен завод за осветителни тела на един от световните лидери

...
Супермодерен завод за осветителни тела на един от световните лидери
Коментари Харесай

Супермодерен завод за интелигентно осветление заработи край Пловдив

Супермодерен цех за осветителни тела на един от международните водачи в сектора и водещ производител в Германия бе открит в четвъртък край Пловдив. На повърхност от 16 дка немският тръст OSRAM ще създава за европейския пазар светодиодни матрици и модули, електронни баласти, LED драйвери, датчици и системи за надзор на светлината. Инвестицията е 25 милиона евро, а минималната заплата е над междинната за Пловдив, заяви основният механически шеф и и член на Управителния съвет на OSRAM Щефан Кампман. В момента в цеховете работят 500 души, а до юни 2018 година техният брой ще нарасне на 900.
 tomislav-donchev_stefan-kampmann  20pl4001-2  20pl4001-5  20pl4001-1  osram
Компанията е избрала Пловдив за база в България заради централното местонахождение на града под тепетата, което предлага пряк достъп до основни европейски транспортни коридори. Заводът в Пловдив е детайл от тактиката за цифровизация на компанията и тук ще се създават артикули за интелигентни здания и интелигентни градове. Сред продуктите са светодиодни матрици и модули, електронни баласти, LED драйвери, датчици и системи за ръководство на осветлението за интелигентни здания. Сред клиентите на компанията са производители на арматура, електротехници, осветители, архитекти и строителни бизнесмени.

На формалното разкриване на новия цех участваха вицепремиерът Томислав Дончев, кметовете на Пловдив и Община Марица Иван Тотев и Димитър Иванов, зам.-министри и висши ръководители в немската компания отпред с Маркус Зигнер, основен изпълнителен шеф и вицепрезидент по произвеждане и запаси на бизнес отдел „ Дигитални системи “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР