Суперлигата засилва разговорите с европейските клубове в началото на 2024

...
Суперлигата засилва разговорите с европейските клубове в началото на 2024
Коментари Харесай

Суперлигата форсира процеса

Суперлигата ускорява диалозите с европейските клубове при започване на 2024 година и твърди, че към този момент има „ двадесет доста стимулирани тима и още 30 съвсем уверени в концепцията “.

Генералният секретар на Суперлигата Анас Лаграри съобщи пред „ Ouest France “, че действително шампионата „ може да стартира от на следващия ден “, само че призна, че това старта на Суперлигата сигурно няма да бъде даден при започване на идващия сезон 2024/25. Според надеждни източници на френския вестник се чака Суперлигата да започва през септември 2025 година, което значи, че сезон 2025/26 ще бъде първи за новото състезание.

„ Има клубове, които частно подписаха плана и които обществено се опълчиха. Те отхвърлят сега ​​футболната Суперлига, само че играят баскетболната Евролига “, съобщи Анас Лаграри в ясна отпратка към Байерн Мюнхен.

Генералният секретар на Суперлигата не желае да уточни имената на тимовете, които сякаш са се съгласили да играят в Суперлигата, само че показва, че има " от главните шампионати в Европа ": „ Не можем да дадем имена, с цел да не ги изложим на УЕФА, а решението на Съда на Европейския съюз ясно споделя, че не могат да бъдат подхванати ответни ограничения против тези, които прегръщат новия план. “

В тази връзка от управлението на Суперлигата показват, че на 14 март Търговският съд номер 17 на Мадрид „ ще завърши с изясняването на нещата “, защото решението, издадено от Европейския Съд, „ не предлага място за тълкувания, само че е директно и ясно “. Това решение на Европейския съд е наложително, дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР