Сума от порядъка на 2,2 млн. лв. ще спаси Левски

...
Сума от порядъка на 2,2 млн. лв. ще спаси Левски
Коментари Харесай

2,2 млн. лв. ще отдалечат "Левски" от фалит

Сума от порядъка на 2,2 млн. лева ще избави " Левски " от непосредствена заплаха от оповестяване в неплатежоспособност и ще възстановява ненапълно ситуацията в клуба. Това разгласи Ивайло Ивков по време на първия си месечен доклад като изпълнителен шеф на клуба.

" Правим периодически заплащания към Национална агенция за приходите, само че те не са задоволителни. Положението е безусловно сериозно и ще продължава в идващите месеци от финансова позиция, само че нещата са под надзор. Разговаряме с всички. Предстои ни най-тежката Коледа в историята на клуба. Дефицитът, който клубът има сега, е към 2 200 000 лв., с цел да преодолеем този първичен потрес.  Поне половината от тази сума, която загатнах би трябвало да набавим до Нова година. Дължим две заплати. Бяха четири. Програмата ми най-малко е да поддържаме това равнище до края на годината. Притискат ни незабавни заплащания на открито. Хората тук (б.ред. - в клуба) демонстрират схващане. Разбира се, че хората би трябвало да си получават заплатите. Те си ги заслужават. Най-вероятно няма да почистим всичко до Нова година, само че вървим добре ", не скри терзанието си Ивков.

Той въпреки всичко регистрира, че основният препъни камък за лиценза за идващия сезон е отстранени - подписано е съглашение за дълга към някогашния треньор Петър Хубчев и асистентите му. Очаква се също по този начин да бъде сключено съглашение с Насиру Мохамед.

Ивков особено обърна внимание на компликациите към договарянията с Хубчев. " Имаме към този момент подписано съглашение с Петър Хубчев и неговия екип. Вече е платена първата вноска, там сумата е притеснителна и е разсрочена за идващите шест месеца. Бях запитан дали в миналото ще подписвам неизгодни за клуба съглашения - ето, подписах първото, само че то бе неизбежно. С този проблем не бяха реализирани договорености за никакви отстъпки. Сумата, която остава след първичните заплащания е към 800 000 лв., като включва лихви и главници.  Защо Хубчев и компания не направиха никакви отстъпи с изключение на разсрочването, аз не знам. Изключително съм отчаян от това. С чужденците, минали през " Левски ", не сме имали подобен случай. Това е един христоматиен случай какво не би трябвало да вършим в бъдеще. Там се позволиха доста неточности от клуба ", разяснява изпълнителният шеф.

За случая с Насиру Мохамед той изясни: " Има решение от ФИФА за 395 000 евро . Започваме навреме договаряния и в това време ще създадем по този начин, че сумата да не е дължима до края на годината, с цел да не въздейства на лиценза на клуба. Вярваме, че и там ще можем да реализираме съглашение. "

Имало е и компликации при договарянията със Симеон Славчев , който се оказа непотребен за новия треньор Станимир Стоилов. " Имаше контракт с за още година и половина. След извършени договаряния и схващане от другата страна ние се споразумяхме и сключихме доста положително съглашение с господин Славчев и неговия сътрудник. 12 000 и нещо евро + заплатите до края на годината ще бъдат изплатени. Това е много положително решение на този проблем. Водихме тежки договаряния, само че в границите на десетина дни успяхме да приключим с този случай ", регистрира Ивков. По неофициална информация Симеон Славчев се е отказал от към 300 000 лева, като жест към " Левски ".

Жест е направил и Станимир Стоилов, който досега не е получавал заплата. Ивайло Ивков загатна и за оптимистичните неща към клуба: " Подновихме договорите на доста млади играчи. Билал Бари също подписа при същите условия. Не би трябвало да забравяме, че подновихме и с Анди Краев, който се развива със седмици. Не са загадка и прехвърлянията на Сонко и Цунами. Това е концепцията за прехвърлянията в клуба. Идеята е да се направи сплав от нашите юноши и класни като цена и качество - играчи от чужбина. Отпадат шест каузи за " Левски ", които са на стойност над 210 000 лв.. Благодарим на сътрудника Майез Мустафа. "  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР