Сукраинския президент Володимир Зеленски поговорихме колко основополагаща е ролята на

...
Сукраинския президент Володимир Зеленски поговорихме колко основополагаща е ролята на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Показахме, че България е силна страна

Сукраинския президент Володимир Зеленски поговорихме какъв брой основополагаща е ролята на България. Това разяснява съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков в „ ”. Той разясни, че са провели среща (обяд) със Зеленски, дружно с премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел, Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ.  

„ Зеленски благодари на всички нас за трите решения, взети през днешния ден в Народното събрание. Той си спомни най-тежките първи, когато Киев беше бомбардиран - какъв брой беше основополагаща ролята на България. Не единствено за директната помощ, само че и за „ Българското предложение ” в Брюксел да се замразят активите на съветската централна банка и по какъв начин това се отрази положително на тях ”, разясни той.

Съпредседателят на Политическа партия акцентира, че украинският президент през днешния ден не се е интересувал от поръчките, а от действителните дейности на България. „ Показахме, че България е мощна европейска страна, която  има значение и може да помогне, освен с военно-технически средства, само че и с двата реактора, които ще отидат към Украйна ”, сподели още Петков.



Той беше безапелационен, че с помощта за Украйна Българската войска не е ощетена. „ Част от помощта ще бъде овъзмездена. Двата съветски реактора, които ще отидат към Украйна, ще бъдат платени на цялостната цена, която ние сме дали. Няма да има разлики. В момента не е въпрос на средства, а на благоприятни условия ”, разяснява Петков.

Във връзка с плана АЕЦ „ Белене ”, съпредседателят на ПП каза: „ За мен той постоянно е бил обвързван с голяма корупция. Никога не съм разбирал за какво би трябвало обособена площадка, а не да се развива АЕЦ „ Козлодуй ”, където има инфраструктура ”.



Петков напомни, че Украйна ще влезе в НАТО след края на войната. „ Това, което се вижда - че Украйна има близки полезности до европейските и до Алианса и принадлежи към тези съюзи, а не към този с Русия ”, безапелационен е той.

„ Днес отново бяхме на международната сцена. Застанахме с горделивост. Един от международните водачи просто ни благодари ”, заключи Петков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР