Сухопътните войски са направили своите предложения във връзка с изготвянето

...
Сухопътните войски са направили своите предложения във връзка с изготвянето
Коментари Харесай

Бойни машини, гаубици и системи за ПВО трябват спешно за армията ни

Сухопътните войски са създали своите оферти по отношение на правенето на новия Стратегически обзор на отбранителната политика. Това сподели в отговор на въпроси на публицисти командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков на полигон Сливница.

Там се състоя обичайният шампионат по пукотевица за публицисти и военни аташета, който е част от програмата за отбелязването на бойния празник на Сухопътните войски 19 ноември, оповестиха от ведомството.

Генерал Дешков уточни, че някои от предложенията се отнасят до промени в нормативната уредба във връзка с привличането на фрагменти. " Наред с популяризирането на военната специалност, главният ни фокус е това, което предлагаме в Сухопътните войски: образование, подготовка, кариерно развиване. Но нещото, което би привлякло повече качествени хора, е отвън нашите благоприятни условия за промени. Говорим за заплащане, обществен пакет, създаване на инфраструктура, възстановяване на изискванията на военната работа “, акцентира той.

По думите му, работната група за правене на Стратегическия обзор на отбранителната политика работи под управлението на Министерството на защитата и след привършване на работата й, ще бъдат направени оферти към държавното управление.

" Грижата за армията не е по силите нито единствено на един тип въоръжена мощ, нито даже единствено на едно министерство. Ние сме инструмент на страната. За да бъде подготвен за потребление този инструмент, би трябвало да бъдат въвлечени всички заинтригувани страни “, уточни генерал-майор Дешков.

За закупуването на бойните машини " Страйкър “ генерал-майор Дешков означи, че се чака решение на Народното събрание. Ако това стане, следва близо двегодишен интервал на асимилиране на техниката.

" Новата бойна машина ще увеличи доста качествата на Сухопътните войски, само че тя не взема решение всички въпроси. Този план е единствено началото. Заедно с бойните машини, доста e значим и планът за придобиване на нови 155 мм гаубици. Друг огромен план е планът за противовъздушните системи на Сухопътните войски. Не на последно място е и планът за самостоятелното съоръжение на военнослужещите “, уточни той. Тези планове освен ще трансформират образа на Сухопътните войски, само че ще трансформират и опциите им за опериране и за отбрана на страната.

Сухопътните войски имат подписани контракти за придобиване на дронове за военни цели, някои от които към този момент са в осъществяване. " Нашата визия е да продължим да усилваме броя на дроновете, с цел да обучим повече персонален състав и да се употребяват за разузнаване, наблюдаване, целеуказване и така нататък “, сподели още генерал-майор Дешков.

Основните учения на Сухопътните войски за годината са приключили. " Преминаха доста интензивно, както всяка година. Показателен е фактът, че единствено за непълни два месеца - юни и юли, от военните формирования на Сухопътните войски по полигоните на страната бяха излезли по едно и също време 5600 военнослужещи. Паралелно с това не сме прекъсвали присъединяване ни на границата, където непрестанно ротираме в поддръжка на Министерство на вътрешните работи към 300 военнослужещи “, уточни командирът генерал-майор Дешков.

Продължава модернизацията на танковете Т-72. " Надяваме се към края на годината първата фаза на плана да бъде приключена на 100 % и следващата година да се стартира с модернизацията на машините от втората фаза на плана “, уточни той.

С военно-приложен многобой за Купата на командира на Сухопътните войски и шампионат по пукотевица с револвер за публицисти и военни аташета стартираха през днешния ден мероприятията във връзка 138 години от основаването на Сухопътни войски. В шампионата по военно-приложен многобой участваха 12 тима като първи станаха военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада. В шампионата по пукотевица с револвер участваха военните аташета на Румъния, Сърбия, Съединени американски щати, Полша и Виетнам, както и публицисти от български медии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР