Сухопътните войски България, Албания и Северна Македония успешно завършиха съвместната

...
Сухопътните войски България, Албания и Северна Македония успешно завършиха съвместната
Коментари Харесай

Сухопътните войски на България, Албания и РСМ извършиха съвместна подготовка

Сухопътните войски България, Албания и Северна Македония сполучливо приключиха взаимната си подготовка „ PLATINUM LION 23 ”. Тя се организира на образователен полигон „ Ново село ” , където през днешния ден бе осъществено тактическо обучение с бойна пукотевица на тематика „ Механизираната рота в защита в първия ешелон на батальона ”.

По време на учението военнослужещите от трите народи демонстрираха качества за деяние в регион за разполагане; при образуване пердах в околност ; осъществяване на марш, водене на защитителен пердах против съперник и осъществяване на контраофанзива .

PLATINUM LION 23. Снимка: Министерство на защитата

„ PLATINUM LION 23 “ се организира под управлението на подполковник Иван Бонев , пълководец на 31-ви механизиран батальон-Хасково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада-Стара Загора.

На церемонията по закриване на учението бригаден военачалник Станимир Христов , пълководец на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, благодари на участниците за положените старания, проявените професионализъм и мощна воля, както и висока мотивация при осъществяване на поставените задания.

PLATINUM LION 23. Снимка: Министерство на защитата

В взаимната подготовка взеха присъединяване военнослужещи от състава на 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, пехотен взвод от Република Албания и пехотен взвод от Република Северна Македония. В резултат от нея се реализира повишение на взаимоотношението и оперативните качества на участващите формирования при осъществяване на взаимни дейности в многонационална среда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР