Сухата кожа е често срещан проблем, който засяга много хора,

...
Сухата кожа е често срещан проблем, който засяга много хора,
Коментари Харесай

Суха кожа на лицето и тялото: Какво трябва да знаем

Сухата кожа е постоянно срещан проблем, който визира доста хора, без значение от възрастта или метода на живот. Тя може да бъде резултат от генетична предразположеност, външни фактори или дехидратация. Специалистите от Galen.bg споделят какви са аргументите за сухата кожа и дават насоки по какъв начин да се грижим за нея и да я хидратираме, с цел да има тя здрав и лъчезарен тип.

Кои са аргументите за сухата кожа? Факторите, които предизвикват това положение, са разнородни, като най-значимите са следните:
• възраст – с напредването на възрастта, епидермисът губи своята дарба да задържа влагата. Това се дължи на пониженото произвеждане на естествени овлажняващи фактори;

• генетични положения – генетиката има голямо значение за кожата. При някои хора тя е по-суха по природа, което нормално е поради наследствена предразположеност;

• метод на живот – несъразмерното излагане на слънце, потреблението на алкални сапуни и душовете с прекомерно топла вода могат да отстранен естествените овлажнители и да доведат до изсушаване;

• външни фактори – зимният мраз и вятърът са съществена причина за това положение. Отоплителните системи в пространствата също понижават влажността във въздуха и в допълнение изсушават.

Разбирането на аргументите за това положение на кожата е належащо за използване на верните способи и ограничения за грижа.
Как да се грижим за сухата кожа на лицето и тялото?
За полагане на ефикасна грижа се предлага потреблението на деликатно подбрани артикули, които имат следния резултат:

• хидратация – търсете кремове и лосиони с новаторски хидратиращи формули, обогатени с хиалуронова киселина, глицерин или серамиди, като продуктите на CeraVe, които задържат влагата. Добре е да ги прилагате директно след баня;

• разчистване – изберете меки почистващи средства, които не съдържат нападателни съставки, като алкохол или аромати, които в допълнение изсушават;

• отбрана – пазете се от външни агресори, като леден въздух и вятър, като носите защитни облекла и употребявате слънцезащитни артикули с SPF фактор даже и през зимните месеци.

Ако включите тези лесни, само че ефикасни съображения във вашата дневна рутина, може доста да подобрите положението на сухата кожа.
Кои съставки в козметиката са подобаващи за суха кожа и кои – не?
При избора на козметични артикули, проверете първо дали съдържат серамиди, които укрепват защитната преграда и оказват помощ за запазването на влагата. Препоръчително е в състава им да са включени и хиалуронова киселина и глицерин, които поддържат хидратацията.

От Galen.bg предлагат да избягвате артикули съдържащи алкохол или съставки, които могат да раздразнят или да изсушат в допълнение кожата.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР