Суха кожа, застрашена от преждевременна поява на бръчки, сивкав тен,

...
Суха кожа, застрашена от преждевременна поява на бръчки, сивкав тен,
Коментари Харесай

Енергия за кожата в края на зимата


Суха кожа, застрашена от преждевременна поява на бръчки, сивкав загар, запушени пори – всички те са резултат от нездравословния ни метод на живот през зимата.

Няколко месеца сме били най-вече на закрито, обездвижени, с дефицит на слънце. Прекалявали сме с мазните храни или назад – подлагали сме се на поредност диети за да се предпазим от струпване на килограми. И в следствие ненадейно виждаме вредите, които сме си нанесли: суха кожа на лицето, без искра, поява на дребни бръчици към очите, ненадейно акнето се обостря или се поява обилие от нежеланите черни точки. Как да изправим това? С подобаващите грижи и с приема на нужните минерали можем да регенерираме и тонизираме обезводнената и раздразнена кожа, да избистрим тена и да върнем блясъка й.

Правилно разчистване


Задължително е лицето да се почиства два пъти на ден – заран, с цел да се отстранят всички отрови, мъртви кафези и мазнини, които са се натрупали през нощта, и вечер – с цел да се отстранен замърсяванията, потта и остатъците от грима.

С настъпването на пролетта е време да за промяна на тежките, мазни кремове с артикули с по-леки текстури.

Хидратиращите препарати с натурални съставки поддържат влагата на епидермиса, без да му вредят.

Сивката кожа със запушени пори се нуждае от нежно ексфолиране два-три пъти седмично. Елиминирането на мъртвите кафези ще улесни и освобождението от насъбраните отрови поради използването на по-мазните, подхранващи и защитаващи от студа кремове.

Детоксикация


Пролетта е добър миг да се намерения за преход към един детоксикиращ режим с ограничение на сладките и тестени храни, на алкохола и газираните питиета. За красива кожа, само че и за повече сила заложете на пресни плодове и зеленчуци, на потребни мазнини от ленено семе и зехтин.

Много вода – правилото е по 35-40 мл на кг телесно тегло. За детоксикация са разрешени до 3 литра дневно, което подтиква обмяната на веществата. Но водата се пие сред храненията, а не по време на хранене! И задоволително придвижване навън – друга наложителна част от режима за повече сила и хубост.

Минерални соли за рестарт


Грижата за хубостта би трябвало обаче да стартира и „ отвътре”, с цел да се засилват естествените процеси на регенерация. В Шуслеровата терапия има известна стратегия за поддържане на здрава и красива кожа с композиция от три минерални соли, които се борят с ранната поява на бръчки, със сухата, грапава кожа, с неналичието на искра и пресен загар. Това са Шуслерова сол №1 калциев флуорид, която усъвършенства еластичността и тонуса на епидермиса, оказва помощ против бръчки или напукване. Сол №8 натриев хлорид – за контролиране на салдото на телесните течности, по този начин се поддържа хидратацията. И сол №11 силицея, която подтиква образуването на колаген, необходим за поддържането на младежкия й тип и хубостта. Приемът е по 3 таблетки от всяка сол, разпределени заран, обед и вечер, за интервал от 6-8 седмици. Освен напролет, програмата може да се повтори още 2 пъти в годината.

Свързани публикации.. Кашлица – по какъв начин да я облекчим с хомеопатични средства? 8 За връзката сред страстите и физическото положение 0 Как се мени кожата с времето? 0

Битката с акнето


Акне вулгарис е най-често срещаното кожно заболяване на индустриално развитите народи. Причините за появяването му са въшни – външно раздразнение, нечист въздух, грим, погрешно отнасяне на кожата, и вътрешни – погрешно хранене (с несъразмерен банкет на белтъци) и хормонален дисбаланс. Характеризира се сходен на пустули обрив по лицето, врата, гърба и гърдите. Пустулите могат да бъдат доста разнообразни, от зачервени до цялостни с гной.

В борбата с акнето е доста значимо да заложим на вярното хранене и възстановяване на обмяната на веществата. Основен принцип е да се понижат белтъчните и мазните храни. Добре е да се премине на една алкализираща диета, която ще форсира процесите на регенерация на кожата. Ето един подобаващ проект за хранене за разтоварване на метаболизма и неутрализирането на киселините в организма. Режимът може да се ползва за интервал от 6 седмици:

Всички зърнено-житни култури се употребяват в доста лимитирани количества. Тук влизат просо, ечемик, овес и спелта; пшенични продукти/хляб.

Месо се употребява най-много веднъж седмично, като за предпочитане е пилешко месо или прясна риба. Месото и саламите съдържат наситени мазнини, които натоварват киселинно организма.

Без мляко и млечни артикули, които са слузообразуващи и натоварват имунната система. Без захар и храни, съдържащи захар. Захарта образува киселини и натоварва метаболизма. За подслаждане са подобаващи по малко мед или кленов сироп.

Сурови плодове и зеленчуци не трябва да се употребяват вечер, защото не могат да се преработят толкоз бързо и през нощта ферментират в храносмилателната система и натоварват черния дроб. Алкохолът е безусловно неразрешен, той натоварва черния дроб. Така се попречват или лимитират детоксикиращите процеси и се попречва елиминирането на токсините от тялото. За процесите на детоксикация, нужни с цел да се отървем от акнето, може да помогне и Шуслеровата терапия – по 5 табл. на ден от соли №6, 8, 9 и 10 за интервал от 2 седмици, а може и да се съблюдава през целия интервала на осъществяване на диетата за разтоварване на метаболизма.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР