Студентите в Гърция протестират отново срещу присъствието на полицията в

...
Студентите в Гърция протестират отново срещу присъствието на полицията в
Коментари Харесай

В Гърция отново протестират срещу присъствието на полиция в университетите

Студентите в Гърция стачкуват още веднъж против наличието на полицията в университетите. Те не желаят наличието на униформени в студентските кампуси.

С решение на Народното събрание за защита във висшите образователни заведения патрулират полицейски екипи. Полицаите са посрещнати от студентски митинги против наличието на униформени в университетите. От рано тази заран обръч от студенти в Солунския университет не позволява служителите на реда в университетските здания.

Наложи се интервенция на специфичните елементи за битка с безредиците. Късно нощес стачкуваха всеобщо студентите в Атина.

Всички студентски организации обявиха, че наличието на полиция е израз на надзор върху тях и нарушава правата им на свободно изложение на хрумвания.

Въвеждането на полиция за защита е по решение на държавното управление след доста случаи на закани към преподаватели и хулигански прояви в университетите. Студентите обаче обявиха, че ще стачкуват до момента в който полицията не напусне всички университети в страната.

Опозиционните партии поддържаха дейностите на студентите.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР