Студенти от специалност „Технология и качество на храните“ от Университета

...
Студенти от специалност „Технология и качество на храните“ от Университета
Коментари Харесай

Фирма САМИ – М отличи студенти от УХТ

Студенти от компетентност „ Технология и качество на храните “ от Университета по хранителни технологии, взели участие в състезанието разгласен от компания „ САМИ – М “ ЕООД, получиха стипендиите си на публична гала в УХТ. Собственикът на компанията Антон Костадинов ги връчи персонално на спечелилите. Отличени бяха следните разработки:

 „ Възможности за подмяна на месни протеини с растителни белтъчни препарати “, създадена от Лили Балева, компетентност „ Технология и качество на храни “, IV-курс;

 „ Нови подходи за съкращаване наличието на натриев хлорид в месни артикули “ на студентката Михаела Димитрова компетентност „ Технология и качество на храни “, IV-курс;

 „ Съвременни способи за заледяване на месо “, създадена от четвъртокурсника Александър Веселинов, компетентност „ Технология и качество на храни “.



Кандидатите разработваха тематики, свързани с настоящи проблеми в месната индустрия. На церемонията Антон Костадинов не пропусна опцията да разиска със стипендиантите настоящи въпроси в сектора и да разбере какви професионални тематики и хрумвания вълнуват бъдещите технолози.

Преподавателите от катедра „ Технология на месото и рибата “ и отличените студенти благодариха на екипа на „ Сами-М “ както за присъединяване в извършения конкурс, по този начин и за предоставената по време на семестъра опция да проведат част от образователната си процедура в съвременно дружество.

За втора поредна година компания „ Сами-М “ обезпечи стипендии за студенти в просветителна степен „ Бакалавър “ от Университета по хранителни технологии. Средствата, които месопреработвателното дружество отпусна са в размер на 3 стипендии по 1000 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР