Студеното време в Англия през май предизвика най-големия спад в

...
Студеното време в Англия през май предизвика най-големия спад в
Коментари Харесай

Британските продажби на дребно с най-голям спад от началото на годината

Студеното време в Англия през май провокира най-големия спад в продажбите на дребно в страната през тази година. Потребителите доста се забавиха със закупуването на летни облекла спрямо интервала на засилени покупки през предишни години, показват данни на Националната статистическа работа на Англия.

Прогнозите на специалисти са за едва второ тримесечие на стопанската система в страната. Месечният размер на продажбите на дребно отбелязва спад от 0.5%. В съпоставяне с май 2018 година продажбите са нарастнали с 2.3%, което е най-малкият регистриран годишен растеж от октомври предходната година.

Икономисти установяват, че вторият следващ месечен спад в продажбите на дребно е неприятен за цялостния напредък през второто тримесечие на стопанската система, бореща се с английската рецесия към Брексит. Официалните данни към този момент демонстрират, че стопанската система на Англия внезапно се е свила през април. Стабилната инфлация и по-силният растеж на заплатите помогнаха на петата по величина стопанска система в света в миг, при който доста компании намаляваха вложенията си, поради несигурността, обвързвана с Брексит.

Националната статистическа работа на Англия отбелязва, че не е естествено студеното време да е блъснало търсенето на продажби на облекла и обувки, които са паднали с 4.5% през месец май, достигайки най-големия си спад от юли 2015 година.

"Ние виждаме много смесена картина в останалата част на бранша, защото спадът в продажбите на универсалните магазини продължи през трите месеца до май, без да се следи растеж от септември предходната година ", съобщи анализаторът на Рийн Мърфи, представен от Ройтерс. Отбелязвайки свиването на облагите на търговците на дребно, продажбите в стойностно изражение са нарастнали едвам с 2.7% през годината до май, което е най-малкото нарастване през последните три години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР