Студеното време сякаш не иска да ни напуска, а ние

...
Студеното време сякаш не иска да ни напуска, а ние
Коментари Харесай

Веган крем супа със сладък картоф и розмарин

Студеното време като че ли не желае да ни напуща, а ние му отвръщаме подобаващо – с домашна топла чорба. Тази рецепта е още по-любопитна, тъй като е съобразена с всички, които не хапват скотски артикули или са решили да стартират Великденския пост от понеделник. Богатият усет и ароматните артикули вършат тази чорба неустоима. Вижте по какъв начин да я приготвите.  

Необходимите артикули:

3 с.л. зехтин
2 глави лук
6 скилидки чесън
2 сладки картофа (средно големи)
1 картоф
6 ч.ч. вода
розмарин
½ ч.ч. кокосова сметана
сол и пипер

Загрейте зехтина в огромна тенджера, прибавете лука, чесъна, ¼ ч.л. сол и черен пипер на око. Затворете с похлупак и гответе 8 – 10 минути. Междувременно обелете и нарежете сладкия картоф на кубчета. Добавете ги в тенджерата дружно с елементарния картоф, 6 чаши вода и 1 ч.л. сол. Увеличете котлона и оставете сместа да заври. След това намалете огъня и оставете да се готви 20 – 25 минути или до момента в който картофите омекнат.

Когато е готово, премахнете от котлона и деликатно прехвърлете сместа в кухненски робот. Блендирайте до приемане на рядко пюре. Върнете сместа в тенджерата на котлона, добавете розмарина и кокосовата сметана. Сервирайте в красиви купички със филиз свеж розмарин.

 
Филе от тресчица със сметана и спанак

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР