Студените дни ни напомнят много често за предстоящата зима и

...
Студените дни ни напомнят много често за предстоящата зима и
Коментари Харесай

Как да се грижим за косата и кожата през студените дни

Студените дни ни припомнят доста постоянно за идната зима и би трябвало да знаем, че е добре дружно с облеклата и обувките ни да сменим и козметиката, която използваме.

Понижаването на температурите и отоплителните уреди изсушават доста бързо нашата кожа, като е допустимо и да оставят много вреди върху нашето лице. За да не изгубим блясъка и хубостта на кожата си до настъпването на топлия сезон, би трябвало да следваме тези няколко стъпки в козметичните си привички.

Хидратирането

Кремовете и лосионите, които постоянно използваме през топлия сезон не са задоволително ефикасни за грижа за кожата ни през зимния интервал. Добре е да помислим да сменим продуктите с такива, фокусирани напълно върху, овлажняването и хидратирането. Най-добре ще бъдат разновидностите на маслена основа. Задължително е да използваме разнообразни артикули за тялото и лицето ни, тъй като състава им определенон е е еднакъв. Много е значима всекидневната хидратация, изключително след взимането на душ или чувството на сухота по кожата.

Грижата за косата

Добре е да заобикаляме ежедневното измиване на косата, тъй като през студения интервал на годината, това може да докара до появяването на пърхот и неправилната грижа за косата може да ни сътвори огромни проблеми. Хубаво е да масажираме скалпа си със зехтин или масло от кокос няколко минути на ден, след което да покрием с шапка за къпане и да измием косата си след половин час престой по този начин. Това ще помогне за вярното хидратиране на кожата на главата ни.

Слънцезащита

Независимо от обстоятелството, че през зимата няма доста слънце на открито, което пречи да си вършим чести слънчеви бани, то риска от изгаряне на кожата ни отново не е дребен. Студеният вятър води до изсушаването на кожата и по този начин тя става податлива на слънчевите изгаряния. Добре е да се ориентираме към потреблението на козметични артикули, със слънцезащитен фактор най-малко  20 и наличие на естествени масла от кокос или алое вера.

Водата

Трябва да се научим да използваме не гореща, а топла вода.Докато се къпем би трябвало да видим дали от струята с вода излиза пара, само че колкото и добре да се усещаме обличайки се с гореща вода, това ще потвърдя стрес на кожата ни след това. Горещата вода измива естествените масла от тялото ни, оставяйки кожата ни суха и напукана по-късно.

Грижа за устните

Напукването на устните е много постоянно срещан проблем през зимния интервал. Кожата там е доста фина и нежна и изисква специфични грижи. Може да си купите еликсир за устни с огромно наличие на витамин С и Е, както и естествени масла. Така постоянно ще се радвате на меки устни.

Грижа за краката

Кожата на петите е най-груба и в случай че не поставим специфични грижи за нея, то тогава тя може да се напука и това да бъде много мъчително.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР