Сцените на опустошение в Газа вероятно ще затруднят Израел да

...
Сцените на опустошение в Газа вероятно ще затруднят Израел да
Коментари Харесай

Може ли Израел да взривява Газа и все пак да има приятели в Залива?

Сцените на опустошаване в Газа евентуално ще затруднят Израел да завоюва най-голямата дипломатическа премия - да бъде приет от Саудитска Арабия. Но към този момент другите богати страни от Залива, вложили в установяването на връзки с Израел през предходната година, не дават симптом, че са размислили. Арабски представители в един глас жигосаха това, което нарекоха крещящи нарушавания - дейностите на израелската полиция през последните седмици към джамията Ал Акса в Ерусалим и смъртоносните въздушни удари по линията Газа.

И въпреки всичко в Обединените арабски емирства, които дружно с Бахрейн признаха Израел предходната година според подкрепяните от Съединени американски щати " Аврамови съглашения ", формалната рецензия към Израел в този момент постоянно е уравновесена с корав звук и във връзка с другата страна в спора. В някои случаи в ОАЕ, които от дълго време осъждат ислямистките политически придвижвания, заклеймяването на бойците на " Хамас ", която управлява Газа, дори се преповтарят израелските позиции.

" Хамас " изстрелва ракети от квартали с спокойно население, а когато пристигна отговорът, " Хамас " крещи: къде са арабите и мюсюлманите? Вие превърнахте Газа в гробище на почтени хора и на деца ", написа ислямският просветител от ОАЕ Уасим Юсеф в " Туитър ", където има 1,6 милиона почитатели. В страна, в която обществените мрежи се наблюдават строго от управляващите, различен гражданин на емирствата Мунтер аш Шехи е написал в " Туитър ": " Аз няма да поддържам или съчувствам на която и да било терористична организация като " Хамас " за каквато и да било идея, даже да е показана като филантропична или религиозна. #No To Terrorism ". В обществената мрежа стартира да циркулира измежду някои араби хаштагът " #Palestine Is Not My Cause ".

САУДИТЦИТЕ НЕ БЪРЗАТ

Засега не наподобява тези усеща да са публикувани доста в Саудитска Арабия. Разпространено е мнението, че най-голямата, най-богатата и най-могъщата монархия в Залива е дала безмълвно единодушие за решението, което взеха предходната година прилежащите Бахрейн и ОАЕ за определяне на връзки с Израел. Но не бърза да признава Израел и в този момент наподобява е много по-малко евентуално да направи това, най-малко в средносрочен проект. Мнозина саудитци са реагирали на хаштага " Not My Cause " с публикуване на фотография на крал Салман и негов откъс: " Палестинската идея е наша първа идея ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР