Сцената за откриването на Европейска столица на културата вече извисява

...
Сцената за откриването на Европейска столица на културата вече извисява
Коментари Харесай

350 прожектора ще осветяват Вавилонска кула

Сцената за откриването на Европейска столица на културата към този момент извисява растеж на 3 равнища. Строежът стартира на 28 декември и работата по него тече неуморно под надзора на артистичния шеф на немската компания Свен Сьорен Байер и техническия началник Щефан Фукс. Кулата, на която на 12 януари ще се състои спектакълът „ Ние сме всички цветове “, ще има 6 равнища и два подиума от по 100 метра.

Работата по градежа се координира сред немската компания уредник " Phase7 " и представители на локалните институции. В Пловдив не престават да идват както техника и уреди, по този начин и екипът на уредниците, който наброява над 200 души. Части от кръглата сцена ще бъдат качвани с кран на следващия ден. Очаква се кулата да бъде издигната до 5 януари. В идващите дни ще продължи структурата на двата подиума на булеварда. В седмицата до спектакъла ще бъдат инсталирани и над 350 прожектора, които ще трансфорат сцената в светещ знак на Пловдив -Европейска столица на културата. До 12 януари ще бъдат извършени редица механически проби, измежду които и такива за видеопредаване на огромни екрани, ситуирани по кулата. С тяхна помощ феновете ще могат да следят всеки подробност от спектакъла от близко, без значение къде се намират.

На 10 януари ще бъдат сложени буквите, които изписват слогана ЗАЕДНО. Тогава ще инсталират и пиротехническите средства за огромната художествена заря, с която ще приключи шоуто „ Ние сме всички цветове “.

Зашеметяващата 30-метрова кула, която ще обезпечава видимост от 360 градуса, ще тежи 200 тона дружно с участниците. Параметрите са съобразени с всички условия за сигурност и съгласувани със съответните органи. Кулата има потенциал да побере по едно и също време 1500 участници и да даде на феновете добра видимост към зрелищния театър, без значение дали се намират на бул. „ Цар Борис III Обединител ", бул. „ Княгиня Мария Луиза ", или на площад " Централен ". Тази комплицирана структура е единствена по рода си и е готова особено за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Техническото застраховане е поверено на българската компания Joker Media Rental.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР