Сценаристите в Съединените щати съобщиха, че са постигнали предварително споразумение

...
Сценаристите в Съединените щати съобщиха, че са постигнали предварително споразумение
Коментари Харесай

Стачката на холивудските сценаристи е към своя край след постигнато споразумение

Сценаристите в Съединените щати оповестиха, че са постигнали авансово съглашение с шефовете на студийните комплекси. Според специалисти тази договорка може да постави завършек на стачката, траяла съвсем пет месеца. Гилдията на американските сценаристи съобщи, че съглашението е " извънредно - със значими изгоди и отбрана за сценаристите ".

Членовете на асоциацията към момента би трябвало да се произнесат дефинитивно. Холивудските сценаристи стачкуват в спор за заплащането и потреблението на изкуствения разсъдък в промишлеността. Това е най-продължителната стачка в Холивуд от десетилетия насам . Отделен спор визира актьорите, които също стачкуват. Протестът на сценаристите, който стартира на 2 май, съгласно специалисти е коствал на стопанската система на Съединени американски щати към 5 милиарда $ .

" Целта ни не е толкоз да реализираме решение, едвам се уверим, че сме сключили договорка, която ни пази. Защитава нас, сценаристите и актьорите, в границите на минимално главно съглашение. Не мисля, че хората схващат, че се договаря точно за това. Ние сме единственият им артикул ", уточни Джъстин Бейтман, артист и публицист.

За първи път от 1960 година артисти и сценаристи стачкуват дружно . Тогава митингът на сценаристите стартира първи и приключва втори. Този път студията избраха да се схванат първо със сценаристите. Алиансът на филмовите и телевизионните продуценти, групата, която съставлява работодателите в договарянията, за пръв път се свърза с тях, с цел да предложи възобновяване на договарянията през август. Според актьорите и сценаристите срещите са били къси, редки и непродуктивни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР