Стряскаща статистика - над 80% от колите в автоборсите са

...
Стряскаща статистика - над 80% от колите в автоборсите са
Коментари Харесай

Над 80% от колите в автоборсите са катастрофирали

Стряскаща статистика - над 80% от колите в автоборсите са аварирали, оповестява Нова телевизия. След козметичен ремонт всеобщо се продавали коли с развалени мотори, превъртян километраж и изчезнали въздушни възглавници.

Официална статистика за злополуките, породени от неизправни коли, няма. Според Института за пътна сигурност обаче всеки четвърти случай се дължи на това.

В Асоциацията на вносителите членуват 130 автокъщи. Категорични са, че колите им били в безупречно положение, а всяка кола минавала през оторизиран сервиз. Не по този начин обаче било в сивия бранш, който държи съвсем половината пазар. В Дупница дефинираха обвиняванията за нелоялна конкуренция.

Най-често срещаните проблеми съгласно специалистите обаче не били забележими - като изчезнали въздушни възглавници или превъртян километраж. Затова от Института за пътна сигурност оферират нов държавен орган да управлява положението на старите коли. Прегледът в оторизиран сервиз да бъде наложителен, даването на 6-месечна гаранция и опция за връщане на автомобила до седмица - също. Практика, от дълго време позната в Европа. Съгласен е и бизнесът.

Ако даден автомобил е минал през оторизиран сервиз и бъде регистриран, на портала carstory.bg всеки кандидат-купувач може да ревизира положението му.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР