Строителството в община Царево трябва да бъде спряно до приемането

...
Строителството в община Царево трябва да бъде спряно до приемането
Коментари Харесай

Строителството в Царево спряно до приемането на Общ устройствен план

Строителството в община Царево би трябвало да бъде спряно до приемането на Общ организационен проект за територията. Това стана допустимо откакто служебният министър на околната среда и водите Асен Личев, в отговор на сигнал на жители, е отменил писмо на своята предшественичка Искра Михайлова от 2014-а година, с което се позволява строителството. 

Спирането на строителството в община Царево е реализирано след акция на гражданската самодейност „ Зелени закони “. Според тях, практиката да се трансформират подробни устройствени проекти, с цел да се плануват терени за застрояване, без да има настоящ общ организационен проект е нарушаване на Закона за запазване на околната среда и Закона за биологичното многообразие. 

От неправителствената организация чакат в този момент Община Царево да форсира процедурата по правенето и приемането на общ организационен проект. От Регионалната екоинспекция в Бургас, на която е изпратена заповедта за анулация на писмото, допускащо строителството в община Царево, обявиха че ще отговорят откакто се срещнат с нея.

Очакваме коментар и от кмета на Царево Георги Лапчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР