Строителството на високоскоростна железопътна мрежа в Русия е един от

...
Строителството на високоскоростна железопътна мрежа в Русия е един от
Коментари Харесай

Германия има важна роля в нов мегапроект в Русия

Строителството на високоскоростна железопътна мрежа в Русия е един от най-амбициозните жп планове в страната от времената на Транссибирската автомагистрала. И ето, че най-после би трябвало да стартира планирането на трасето, съединяващо Москва и Санкт Петербург, написа немското бизнес издание Handelsblatt.
" Проектирането ще отнеме 3 години ", съобщи в четвъртък заместник-министърът на превоза на Русия Владимир Токарев. Колко дълго ще продължи строителството по-късно зависи от определения план. Но нормално лишава до 5 години, означи той.
Военноморски сили е необикновена автомагистрала. За плана ще са нужни над 650 км изцяло ново трасе. Влаковете ще би трябвало да доближават скорост до 400 км/ч, пътуването сред два града ще отнеме 2,5 часа, тъй че пасажерите да могат да пътуват от центъра на единия град до центъра на другия по-бързо, в сравнение с със аероплан.
Но въпреки всичко разноските са големи. Вицепремиерът Максим Акимов неотдавна ги оцени на 1,5 трлн. рубли – или цели 20 милиарда евро. " Най-вероятно, сумата ще се промени и ще се усили ", заяви Евгени Макаров, началник на плана " Немска самодейност за високоскоростни железопътни автомагистрали ".
Най-трудните и скъпи въпроси на строителството на автомагистралата към момента се създават. Така да вземем за пример не е ясно на коя гара ще дойдат влакове в Санкт Петербург, дали летищата ще бъдат свързани и дали е належащо да се възнамерява междинна спирка във Велики Новгород – по средата на пътя.
Какви са провокациите пред големия план четете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР