Строителството на първата официална джамия в гръцката столица Атина беше

...
Строителството на първата официална джамия в гръцката столица Атина беше
Коментари Харесай

Завърши строежът на първата джамия в Атина

Строителството на първата публична джамия в гръцката столица Атина беше приключено през вчерашния ден след десетилетия на разногласия сред държавното управление и консервативни групи, заяви ДПА.

„ Атина най- най-после има своя молитвен дом за мюсюлманите “, сподели гръцкият министър на образованието и вероизповеданията Костас Гавроглу, откакто посети новоизградената джамия, заяви радио Атина 984.

Проектът, който е финансиран от гръцката страна, от 1979 година насам среща опозиция от Православната черква и консервативни организации. Джамията към този момент има директорски съвет, назначен от държавното управление, само че към момента не е определен имам.

Очаква се първата молитва в джамията да бъде извършена през септември. Молитвите ще бъдат четени на арабски език, само че проповедта ще бъде единствено на гръцки, заяви гръцкото министерство на образованието и вероизповеданията.

Проектът ненапълно е отговор на държавното управление на разпространяването на незаконни джамии, броят на които се прави оценка на към 50 в Атина и покрайнините.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР