Строителството на мегаобекта Тракия Сити Парк в едноименния квартал причинява

...
Строителството на мегаобекта Тракия Сити Парк в едноименния квартал причинява
Коментари Харесай

Жители на Тракия се оплакват от шум от мегастроеж в квартала

Строителството на мегаобекта Тракия Сити Парк в едноименния квартал предизвиква сериозен дискомфорт на живеещите в съседство. " Пиша ви от името на живущите на ул. Георги Данчов 14,16,16 и 20, които сме наранени от шума и неспазването на нормите от градежа на Тракия сити парк с вложител " Арт Ситистрой ". 
Прочетете още
Според закона за отбрана от шума в околната среда чл.16 ал.(5) Забранява се излъчването на звук по време на строителство за времето от 14,00 до 16,00 ч. и от 23,00 до 8,00 ч. Въпреки това на горепосочения градеж се работи непрестанно от 7 сутринта до 20ч. вечерта, през почивните дни /събота и неделя/ и националните празници - без изключение.

Подали сме стотици сигнали към тел. 112 по надлежния ред, само че до в този момент реакция на институциите не е имало.

След публично подадена тъжба в община Пловдив, регион " Тракия ", получихме отговор, че в районната администрация постъпват уведомления, с които възложителят на градежа уведомява за осъществяването на строителни действия, за които е нужен непрестанен развой - наливане на бетон. Което е надалеч от истината, тъй като ние сме очевидци, че нито една събота или неделя не е наливан бетон, а се правят други строителни действия, които нямат общо с това " написа Георги Петков.

Проверка на TrafficNews в регион " Тракия ", откри, че тъжба по случая е постъпила през днешния ден сутринта. " Сигналът ще бъде предаден на Пловдивски общински инспекторат ", защото в техните пълномощия е да го ревизират " дадоха отговор от кметството. 

Собственикът на " Архситистрой " Симеон Пищалов съобщи, че е осведомен за жалбите и е поръчал замерване на шума. " Ще купим инсталация и ще проверим защо става дума. Работниците са предизвестени в часовете за отмора да правят тихи действия. Но въпреки всичко е градеж. Има процеси, които не могат да бъдат прекратени. Ще създадем каквото зависи от нас, с цел да понижим шума в часовете за отмора " разяснява строителят. 

Гражданинът, подал сигнала, е направил и видео на строителните действия в събота сутринта. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР