Строителните екипи, които издигат стената, обещана от Доналд Тръмп по

...
Строителните екипи, които издигат стената, обещана от Доналд Тръмп по
Коментари Харесай

САЩ взривиха индианско гробище, за да строят стената на Тръмп

Строителните екипи, които издигат стената, обещана от Доналд Тръмп по границата с Мексико, взривиха индианско гробище в регион, систематизиран от ЮНЕСКО като биосфера с интернационално значение, заяви БГНЕС, като се базира на Би Би Си.

Правителството на Съединени американски щати не се е допитало до племето Тохоно О`одам, чието гробище са взривили, споделя конгресменът Раул Грихалва.

Природозащитници сигнализираха също по този начин, че с изключение на вреди по културното завещание на индианците, градежът заплашва и подземните води в региона, които са основни за оцеляването на локалните скотски типове в отдалечения необитаем регион западно от град Тусон.

Строителите споделят, че имат план и заповеди за 60-километрова бариера, висока 9 метра.

Грихалва посети района предходната седмица и сподели, че локалните индианци са го завели на мястото, където е било гробището.

" Видях че е взривено с динамит. ", сподели конгресмена. Според него един от засегнатите региони съдържа артефакти на 10 000 години и администрацията на Доналд Тръмп прави осквернение, като протяга ръка на гробищата, с цел да строи " расистката си стена ".

Доклад на Националната работа за парковете в Съединени американски щати, който изтече в медиите сочи, че в случай че обещаната от Тръмп през 2015 година стена бъде издигната, ще бъдат разрушени общо 22 археологически обекта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР