Строителната компания Верона Резиденс бутна емблематична старинна сграда в Цар-Симеоновата

...
Строителната компания Верона Резиденс бутна емблематична старинна сграда в Цар-Симеоновата
Коментари Харесай

Верона Резиденс бута къща в Цар-Симеоновата на 20 м от...

Строителната компания " Верона Резиденс " бутна емблематична старинна постройка в Цар-Симеоновата градина, под носа на общината. От кметството оповестиха, че знаковият парцел на ул. " Гладстон " е бил съборен в края на предходната седмица, само че съгласно живеещи в съседство разрушаването му не е станало за ден, нито за седмица. Според съседи бутането е траяло най-малко 20 дни. Те нямат отговор на въпроса по какъв начин за това време нито един общинар не е видял, че красивата къща се унищожава. При целия прахоляк, който тежката строителна техника на компанията е вдигала дни наред, е необикновено по какъв начин строителната площадка е останала невидима за градската администрация, която се намира единствено на 20 метра от въпросната постройка.

Действията на строителя са убегнали от вниманието на основния проектант Юлиана Петрова, която е в нескончаем отпуск по незнайни аргументи. Отделите в общината, които издават разрешителните за поправки, очевидно също са зле с координацията, откакто не са забелязали противозаконния акт, разясняват пловдивчани.

Видео, изпратено от читатели на " Марица ", демонстрира едрогабаритната техника на строителя, разрушила знаковия обект.

Собственик на съборената къща е компания " Неокор билдинг " ЕООД, записана в Пловдив. Дружеството е с главен предмет на активност строителство на здания и строителни уреди, реконструкции, обзавеждане на недвижими парцели за отдаване чартърен, лизинг или аренда и така нататък Едноличен притежател на компанията е Светослав Йорданов Митов. Според комерсиалния указател негови са едноличните сдружения " Вероника резиденс ", " Верона сити център " и " Палас 27 ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР