Строителна компания Пашов билдинг” и Професионалната гимназия по архитектура и

...
Строителна компания Пашов билдинг” и Професионалната гимназия по архитектура и
Коментари Харесай

Къща със соларни керемиди грабна големия приз в конкурс

Строителна компания " Пашов билдинг” и П рофесионалната гимназия по архитектура и строителство си подават ръка в неповторим конкурс на тематика: “Съвременнаи красива жилищна среда”



Три тима от ПГАСГ " Арх. Камен Петков " стигнаха до финала в състезанието за интелигентна къща, биоклиматична къща и пасивна постройка, който се организира през днешния ден. Инициативата е на професионалната гимназия по архитектура и строителство и компания " Пашов билдинг”, които си подават ръка за провеждането на едни неповторим конкурс под името: „ Съвременна и красива жилищна среда”. В него аитуриентите демонстрират на процедура какво са научили през годината в учебно заведение и по какъв начин биха работили и в бъдеще – в живота.

Големият приз отиде при тим “Утопия” на дванадесетокласниците Валентин Йончев, Хиген Емин и Жорет Юмуш. Те впечатлиха журито с плана си за къща, която употребява една от най-иновативните концепции на Tesla, а точно – слънчевите керемиди на покрива, които създават ток от слънцето. ”Очаква се Tesla да отвори собствен цех в Европа, тъй че нашата идея е изцяло използвана и тук, в България”, настояват любимците на журито.



Сред отличените планове са още интелигентна къща, биоклиматична къща и пасивна постройка. Всички тимове получават награди и грамоти за присъединяване от притежателя на компания " Пашов билдинг " Иван Пашов.

“Всичко стана доста непринудено. Реших да поддържа тази самодейност на гимназията и на зам.-директорът на ПГАСГ Величка Димовска. Един от тимовете създаде макет в мащаб!:1 на постройка “`Ивон Резиденс 3``. Предложих да тези младежи да продължат работата си и да създадат макети на всички 14 здания от моя жилищен комплекс”, сподели за “Марица” предприемачът Иван Пашов.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР