Строителна фирма се отказа от договор за 690 хил. лева

...
Строителна фирма се отказа от договор за 690 хил. лева
Коментари Харесай

Фирма се отказа от саниране в Пловдив за 700 хил. лева, Общината с договори за 4 блока за 2 млн. лева

Строителна компания се отхвърли от контракт за 690 хиляди лв. без Данък добавена стойност за санирането на жилищен блок в Пловдив. Причината са високите цени на строителните материали, а офертата за обновяването на енергийната успеваемост на постройката е на повече година.

Става дума за 10-етажнния жилищен блок на улица " Иван Стефанов Гешев” в регион „ Западен”, който трябваше да бъде саниран и с сменена дограма през „ Региони в растеж”. Поръчката бе пусната преди повече от година, като неотдавна тя бе финализирана, само че компанията победител не е желала да подпише контракта. Компанията е пазарджишката „ Партрейд”, която е била определена всред 10 компании, подали оферта. Сумата за всички действия е била 679 000 лв. без Данък добавена стойност, само че от компанията са се отказали. Тъй като всички останали компании са били отстранени от присъединяване, то тя няма по какъв начин да бъде предоставена на различен.

„ Ще прекратим тази позиция, като ще обявим нова поръчка. Ще желаеме параметрите да се завишат с 20%, които да се обезпечат от общинския бюджет. Индексация ще би трябвало и на другите 4 обекта, за които имаме договори”, изясни зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.



Компанията „ Делчев инженеринг” е определена за високия блок на бул. " България " №196, като сумата по контракта е 529 000 лв.. Мерките, които ще бъдат осъществени там са монтаж на външна топлоизолация, ремонт на покрива, замяна на дограма, топлоизолиране на пода към неотопляемите зони на постройката и замяна на осветителни тела с ново енергоспестяващо осветяване.



На последваща позиция е многофамилна жилищна постройка на бул. " България " ” – номерата 45 и 47. Тя е с два входа, състоящ се от седем жилищни и един полуподземен партерен, а общо жилищата са 33, а РЗП-то е 3511,14 м2. Дейностите там ще са същите, като договорът е подписан с „ Парсек груп” с оферта от 413 750 лв..



Четвъртият контракт е с „ Пирс – Д” за 783 000 лв. и е за бул. " Васил Априлов " №83-91. Блокът е с пет входа, състоящ се от четири жилищни и един полуподземен партерен етаж, а общият брой на жилищата е 58 с разгъната застроена повърхност от 6542.63 кв.м. С обследването за енергийна успеваемост са предписани идентични като с другите обекти ограничения.



Последната постройка се намира в регион " Източен " на ул. " Жеравна " №1 и 3. В двата входа има 27 жилището с общо РЗП от 2631 м. С обследването за енергийна успеваемост са предписани следните енергоспестяващи ограничения – замяна на дограма, монтаж на външна топлоизолация и топлинно уединяване на покривна структура, както и замяна на осветлението.Фирмата е „ Екодин” за близо 310 000 лв..



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР