Строителите протестират мирно в столицата в защита на бранша. До

...
Строителите протестират мирно в столицата в защита на бранша. До
Коментари Харесай

Протестът на строителите не затруднява движението в София

Строителите стачкуват спокойно в столицата в отбрана на сектора. До 12 часа на обяд стотици машини и камиони ще бъдат ситуирани в най-дясното платно на „Цариградско шосе“ на входа на София. В момента не е затруднено придвижването в районам съобщи.

Проверката ни сподели, че няма запушване, друго от ежедневното в тези най-натоварени утринни часове, до девет. Камиони и строителна техника са ситуирани от най ранните утринни часове в най дясното платно на „Цариградско шосе“ на влизане в София и ще останат там до 12.

Разстановката, която се вижда от обиколката на мястото на митинга, е че машините са освободили всички спирки, отбивки на пътя, даже надлезите до разклона на летището при бул. „Брюксел“ и няма спънки за останалите участнтици в придвижването. Всички камиони са със закачени български флагове и надписи, „тъй като не ни чуха, дойдохме да ни видите. Хиляди българи се подписаха в наша поддръжка, желаеме да живеем и работим в България. Искаме успокоение и предвидимост в сектора. Строителите на България не са нарушители. Искаме прецизно съблюдаване на законите и от нас, и от политиците“.

По-късно представители на Българската строителна камара пристигнаха в Народното събрание, с цел да се срещнат с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Целта е да се спре политическото говорене и да се обезпечи естествена среда за развиване на този бизнес, изясни упованията си Илиян Терзиев, ръководител на УС на Камарата на строителите в България.

Ще бъдат поискани и законодателни промени в два закона – за публичните поръчки и за устройството на територията. Основното предпочитание на строителите е най-ниската цена да не бъде водеща при избора на победител в търг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР