Единадесетото издание на Фестивала на дивите цветя в Родопите се

...
Единадесетото издание на Фестивала на дивите цветя в Родопите се
Коментари Харесай

Откриват Фестивала на дивите цветя в Родопите

Единадесетото издание на Фестивала на дивите цветя в Родопите се открива на 22 юни с обичайния фолклорен събор „ Изворен глас “ и ревю „ Чиста храна за нас и нашите деца “ в Смилян, съобщи организаторът Илия Годев, представен от Българска телеграфна агенция.

Изложението на локални производители от Родопите е акцент във фестивала, представяйки екологично чисти артикули от планинския регион. На 23 и 24 юни ще се извърши „ Еньовденска магия “ -  възстановката на Еньовденския обред на поляните в Горна Арда, добави Годев.

Предвидени са доста занимания за деца – ателие " Рисуваме цветя върху камък, асфалт и хартия ", детски ъгъл „ Направи картина от фасули и бобови “, ботанически турове и други Събитията от фестивалната стратегия не престават до 29 юни в родопските села Горна Арда, Арда, Могилица, Сивино, Смилян. За поредна година се провежда посещаване на първото в страната записано находище на родопския ендемит – родопски крем при с. Сивино, добавя Илия Годев. Домакините от с. Арда ще посрещнат гостите на Фестивала на дивите цветя с дегустация на студени билкови питиета и мекици с домашно приготвени сладка. 

В тазгодишното издание на фестивала е допълнена тематиката за взаимоотношението сред флората и фауната и приноса на дивите животни за запазване местообитанията на растенията в природата. Фондация „ По-диви Родопи “ ще се показа с филм и полемика " Как дивите животни оказват помощ за запазване местообитанията на растенията? “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР