Слънчево време ни очаква в събота. Ще духа слаб, в

...
Слънчево време ни очаква в събота. Ще духа слаб, в
Коментари Харесай

Лятото напомня за себе си в събота, в неделя - захлаждане

Слънчево време ни чака в събота. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 29° и 34°, в София - към 30°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и денем още ще се намали,съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

ПоЧерномориетоще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там ще има мъгла и ниска облачност. Ще духа до сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще са сред 23° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Впланинитеще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 26°, на 2000 метра - към 18°.

Внеделяв Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността от запад на изток бързо ще се усилва и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Очакват се местни обилни количества. Температурите ще се намаляват и към 15:00 часа ще са в необятен период: от 16-18° в западните региони до 28-30° в Горнотракийската равнина. Привечер преваляванията ще обзет и източните райони; там вятърът краткотрайно ще бъде от север-североизток. През нощта против понеделник интензивни ще са преваляванията в Централна Северна и в Североизточна България, само че от запад ще стартират да стопират.

Впонеделникнад източната половина от страната ще бъде облачно, прохладно и дъждовно; над западната половина преваляванията ще спрат, облачността ще стартира да се раздира, вятърът ще отслабне. Температурите ще са с дребен дневен ход и оптималните ще са с 10-15° по-ниски спрямо предходните дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР