Строител от Масачузетс почина, след като прекалил с яденето на

...
Строител от Масачузетс почина, след като прекалил с яденето на
Коментари Харесай

Строител прекали с бонбоните и умря

Строител от Масачузетс умря, откакто прекалил с яденето на лакрицови бонбони, написа Си Ен Ен, представена от BG VOICE.

Необичайната вест беше бързо публикувана в обществените мрежи, защото разкрива непредвидените рискови резултати на сладкото лакомство.

Лакрицовите бонбони се създават от брашно подправено с дестилат от корените на билката женско биле и анасоново масло. Тези лакомства се срещат по целия свят, като в Съединените щати най-разпространен е черният лакриц на ленти.

54-годишният мъж се почувствал зле и примрял в ресторант за бързо хранене. Той бил откаран в локална болница, където ден по-късно умрял.

Според лекарите неприятната му диета била формирана основно от „ няколко пакета сладки неща на ден “, като в последните три седмици ядял най-вече лакрицови бонбони.

Женското биле съдържа глициризинова киселина, която в дребни количества е потребна за организма. При по-сериозен банкет, обаче, тя може да докара до съществени здравословни проблеми, измежду които ниски равнища на калий в човешкото тяло.

Липсата на калий води до високо кръвно налягане, отичане и погрешен сърдечен темп. В по-тежки случаи може да докара и до инфаркт.

Информацията за необичайния смъртен случай беше оповестена в проучване. Там се показва, че хората над 40-годишна възраст би трябвало доста да внимават с потреблението на черни лакрицови бонбони.

Дори минималното количество от 50 грама на ден за интервал от две седмици може да аргументи погрешен сърдечен темп и да докара до хоспитализация.

Негативните резултати могат да бъдат преборени със прекъсване на лакрицовите бонбони. Така равнищата на калий се възвръщат за към две седмици.

Повечето лакрицови бонбони в Съединените щати съдържат сурогат на женското биле – анасон, който е сходен на усет, само че не е рисков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР