Стрийминг платформата Netflix, която се развиваше стремително и през предишните

...
Стрийминг платформата Netflix, която се развиваше стремително и през предишните
Коментари Харесай

"Нетфликс" обещава нов филм всяка седмица

Стрийминг платформата Netflix, която се развиваше стремглаво и през предходните години, претърпя същински взрив през пандемичната 2020-а. В изискванията на затворени киносалони тя се оказва на практика безалтернативно място за гледане на филми и сериали - макар съществуването на още неколцина съперници за поточно видео (Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, HBO Max и др.), както и по-традиционните кабелни тв канали.

За 2021 година, в която " Нетфликс " се надява най-накрая да завоюва " Оскар " за най-хубав филм (след два несполучливи опита с " Рома " и " Ирландецът " ), има още по-амбициозни креативен проекти. 

„ Netflix ще ви показва по един нов филм всяка седмица с присъединяване на някои от най-големите звезди на киното “, се споделя в известие на уеб страницата на компанията. Всъщност седмиците в годината са 52, а филмите ще бъдат даже повече: Най-малко 70 нови заглавия ще се появят през тази година, дават обещание от управлението на Netflix. Сред звездите, които вземат присъединяване в оповестените нови филми, са Леонардо Ди Каприо, Дуейн Джонсън, Зендая, Идрис Елба, Гал Гадот, Райън Рейнолдс, Мерил Стрийп и доста други. Разбира се, множеството от тези 70 кино лентата ще са посредствени и забравими, както беше и до момента. Но продуктивността на " Нетфликс " напряко отвява обичайните му съперници. В последната " естествена " година преди Covid-19 - 2019 година, да вземем за пример " Уорнър брос " излезе по екраните с 21 заглавия, а " Дисни " - с 19. В идната 2021 година, когато " Уорнър " са възнамерявали да пуснат всичките си филми премиерно в HBO Max редом с прожекциите в кината (там, където въобще са отворени), тези филми са 17 на брой - и част от тях са " залежали " от 2020-а шлагери с отсрочени поради вируса министър председатели. 

Изминалата година показва крехкостта на филмовата екосистема. За да осъществя доходи и да оцелеят киносалоните, тя разчита на блокбъстъри с доходи от най-малко 400 милиона $ от всеки. " Нетфликс " към момента е надалеч от избавител на филмовото прекарване, само че обещанието да продуцира автентично наличие от всевъзможен тип дава обещание известна непоклатимост в несигурните времена, написа " Гардиън ". 

" Нетфликс " и до момента работеше с А-групата на Холивуд: филми за стрийминг-гиганта снимаха режисьори като Алфонсо Куарон, Мартин Скорсезе, Дейвид Финчър и Спайк Лий - работещи къде с непрофесионалисти, къде с най-известните артисти на Америка. И тази година студиото за автентично наличие ще предложи няколко заглавия с първокласни звезди. Високобюджетният Red Notice е с присъединяване на " дамата знамение " Гал Гадот, Дуейн Джонсън-Скалата и Райън Рейнолд. Don`t Look Up пък дава обещание същинско актьорско гурме с присъединяване на носителите на " Оскар " Леонардо ди Каприо, Кейт Бланшет, Мерил Стрийп и Дженифър Лорънс. 

След броени дни следва премиерата на " Белият тигър " по наградения с " Букър " на Аравинд Адига. Черно-белият " Малкълм и Мари " с присъединяване на Зендея и Джон Дейвид Уошингтън ( " Тенет " ) пък е въодушевен от локдауна. Както демонстрира и промоционалното видео на стрийминг колоса, студиото ловко се възползва от конюнктурата на деня, снимайки с разнородни етноси, сюжети и давайки предно място на дамите (особено чернокожите измежду тях).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР