„Стриктно спазихме дисциплината на коалиционните партньори за срок за избор

...
„Стриктно спазихме дисциплината на коалиционните партньори за срок за избор
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Коалицията не е създадена за един пост. Не държа на постове

„ Стриктно спазихме дисциплината на съдружните сътрудници за период за избор на шеф на Българска народна банка. От декември – след ясното прочитане за изтеклите мандати от трибуната на Народното събрание, до момента са минали три месеца. С Има Такъв Народ никой не е приказвал за издигната кандидатура от другите сътрудници в обединението, до момента в който не беше издигната тази на Андрей Гюров от Политическа партия “.

Това изясни пред БНР Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание и претендент за шеф на Българска народна банка. И добави, че не би приел поддръжка, която би се пробвала да му постанова условия.

„ Аз съм човек, който не се управлява от никого, с изключение на от правилата си. Аз съм самостоятелен в оценките си... Никога не съм ползвал двоен критерий и го потвърдих по време на бюджета... Моята задача е не да вземам от политиката, а да давам на обществото. Коалицията не е основана за един пост. Не държа на постове “.

В предаването „ Политически НЕкоректно “ той добави, че в случай че през 2013-2014 година е бил шеф на Българска народна банка, е можело да се реагира по различен метод по отношение на случая КТБ – „ имало е опция да се проучват процесите в банката, с цел да се реши дали да не се задвижи възстановителен механизъм “.

„ Необходимо е да се насочат старания посредством бъдещи стрес проби към изясняване на собствеността на банките. За да няма подозрение коя банка по какъв начин е финансирана. Това би трябвало да стане с избрана политика, която Централната банка ще следва “.

Според Каримански е належащо „ да се обясни по какъв начин икономическият миг ще бъде напаснат към датата, оповестена за влизане в еврозоната “.

„ Например Хърватска е направила задоволително рано разбор разноски – изгоди, съгласуван с другите възрастови групи. Това е професионален разбор, който би трябвало да бъде изработен от Координационния съвет за приемане на еврото в България “.

На въпрос за упрека за доста заеми, които тегли държавното управление, той отговори, че падежите на доста задължения изтичат и те единствено се възобновяват, не са напълно нови.

„ Трябва да отчитаме войната. Трябва да затегнем коланите. Да понижим консумирането, само че да увеличим опцията за произвеждане “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР