Стриите се получават, когато има рязка промяна на кожата, в

...
Стриите се получават, когато има рязка промяна на кожата, в
Коментари Харесай

Как да се отървете от стриите: 9 съставки, с които да опитате.

Стриите се получават, когато има внезапна смяна на кожата, вследствие на напредък или наддаване на тегло. Обикновено те не са сигнал, че нещо не е наред със здравето ви. Всеки може да получи стрии, без значение от пола, само че някои хора са по-склонни от други. Стриите се предават генетично, тъй че в случай че ваши родственици имат този проблем е по-вероятно и вие да получите стрии в даден миг. Бременността и пубертета, също са два от най-честите интервала в живота, в които може да се появяват стриите. Други рискови фактори включват:

потребление на кортикостероидни лекарствабързо намаляване или наддаване на килограмибързо увеличение на размера на мускулите.

В началото стриите се появяват като тънки червени или лилави линии с друга текстура от тази на кожата към тях. Повечето стрии избледняват сами след време и стават по-трудно забележими по-късно, нормално те наподобяват по-светли от заобикалящата ги кожа, като белег. При по-новите стрии е по-вероятно да реагират на лекуване.

Как да си помогнете, в случай че имате стрии?

Няма съвършено домашно лекарство, само че локалните лекувания могат да оказват помощ с хидратация и да насърчат процесите на излекуване на кожата ви. Както за естествените лекувания, по този начин и за медицинските процедури са нужни повече проучвания, с цел да се обясни кое е най-ефективно и на кого е най-вероятно да оказват помощ. Почти всички стрии ще избледнеят с времето, даже и да не ги лекувате. Рядко стриите ще останат толкоз изпъкнали, колкото когато са се появили за първи път.

Естествени средства за лекуване на стрии

Съществуват голям брой артикули на пазара за отнасяне на стриите, само че значимото е да изберете най-правилните съставки, с цел да достигнете търсения резултат. Кои са веществата, които могат да бъдат извънредно потребни при сходен проблем:

Витамин А

в продуктите за грижа за кожата се назовава ретиноид. Ретиноидите могат да създадат кожата да наподобява по-гладка и по-млада, употребяват се в доста козметични кремове за локално нанасяне. Продуктите с витамин А могат от време на време да раздранят кожата, за това е най-добре да следвате инструкциите деликатно, в случай че употребявате тази съставна част. Не би трябвало да употребявате витамин А, при:

бременникърмачкиопити за забременяванеХиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е мощна съставна част за хидратация и възобновяване на кожата. Често се употребява в кремове, лосиони и серуми. Видимата поява на стриите идва дружно с забележими промени на кожата. Тези промени вършат кожата по-малко еластична, тъй като колагена не извършва нормалната си функционалност, а точно да придава разтегливост на кожата.

Азиатска центела

Азиатската центела (centella asiatica) или по-известна като Готу Кола произлиза от влажните зони в Кавказ. Използва се като кулинарна фалшификация и като лечебна билка. Продуктите, които съдържат Готу Кола се употребяват за лекуване на белези или за утешение и възобновяване на сензитивна кожа. Готу Кола понижава възпалението и подтиква производството на колаген.

Захар

Захарта е известен ексфолиант. Малките кристали нежно отстраняват мъртвата кожа и оставят възприятие за мекост и деликатност. Този домакински способ за ексфолиация наподобява заслужен за опит. Може би към този момент имате съставките у дома.

Какво ви е нужно с цел да извършите захарен скраб:

Комбинирайте ½ чаша захар с кокосово или какаово масло. Смесвайте маслото и захарта последователно. Вашият скраб е подготвен, когато наподобява като влажен пясък. Може да се наложи да добавите ½ чаша масло, с цел да получите мечтаният резултат.Нежно втрийте продукта на местата, на които са стриите.Повтаряйте 2 или 3 пъти на седмица, до момента в който сте под душа. Изплаквайте с топла вода.

Вижте кои са останалите съставки!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР