Стресът и умората в напрегнатото ежедневие често ни правят равнодушни

...
Стресът и умората в напрегнатото ежедневие често ни правят равнодушни
Коментари Харесай

17 февруари - Ден на спонтанните актове на доброта

Стресът и умората в напрегнатото всекидневие постоянно ни вършат равнодушни към проблемите на другите досега, в който се окаже, че самите ние се нуждаем от протегната ръка
Днешният 17 февруари се отбелязва като Ден на спонтанните актове на добрина /Random Acts of Kindness Day/ - една от новите начинания на интернационалните благотворителни организации.

Тя има световно значение и не зависи от народност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. На този ден би трябвало да се опитаме да сме по-добри, благи и безкористни и то без да чакаме в подмяна същото, приканват уредниците.

Добрите каузи сами по себе си би трябвало да ви доставят наслаждение и в това време, давайки нещо на другите хора или помагайки им, Вие не би трябвало да очаквате награди - това е същинската добротa, допълват те.

Стресът и умората в напрегнатото всекидневие постоянно ни вършат равнодушни към проблемите на другите досега, в който се окаже, че самите ние се нуждаем от протегната ръка. Няма малко или огромно положително. Всеки акт на добрина е задоволително скъп самичък по себе си. Важно е да вършим положително, без да чакаме нещо в подмяна и то освен в един ден от годината, разясняват уредниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР