Стресът и напрежението са неотменна част от динамичния свят, в

...
Стресът и напрежението са неотменна част от динамичния свят, в
Коментари Харесай

Топ 5 билки, които успокояват нервната система и премахват стреса

Стресът и напрежението са неотменна част от динамичния свят, в който живеем. Редица хора даже прибягват до лекарства, които имат успокоителен резултат, само че вредят по различен метод на здравословното ни положение. Поради тази причина най-хубавата опция е да се обърнем към природата. Предимствата и изгодите от естествените лекове по никакъв начин не са малко, а през днешния ден ще ви представим 5 билки, които ще спомогнат за редуцирането на напрежението, подобряването на съня и укрепването на нервната система. Ето и кои са те:

Анасон за усмиряване на нервната система
Това са билките, от които нервната система най-бързо се УСПОКОЯВА
Напоследък от ден на ден хора се оплакват от проблеми, свързани с нервната система. Стресът и напрежението, които нормално трупаме на ра...
Прочети повече
Анасонът е чудесна билка, употребяваща се като фалшификация, чай и за изработката на етерични масла. Със сладкия си усет е превъзходен за добавка към разнообразни десерти, а етеричните масла са подобаващи за релаксиране. Освен това, някои от другите му изгоди за съкращаване на менструалните болки, усмиряване на отоците и нервната система и други

Кантарион – за възстановяване на съня и възобновяване на рани

Кантарионът е подобаващ за младежи или дами в менопауза, защото спомага за по-добра централизация. Чаят от кантарион се употребява и за усмиряване на напрежението, депресивните положения, напрежение и други Червеното масло от кантарион се употребява и за лечение на дълбоки рани, изгаряния и раздразнения.

Копър за нервозен корем

Копърът е прочут с успокояващите си свойства върху храносмилателната система, понижаване на отоците и усмиряване на раздразнения корем. Чудесен метод е горещият чай с копър и мед, който може да служи за релаксиране и възстановяване на съня. 
Ето по какъв начин да се предпазите от негативни страсти
Всички знаем, че би трябвало да съблюдаваме хигиената на тялото от най-ранна възраст. Но малко на брой са чували за психическа хигиена. Оказва се...
Прочети повече
Лавандула за успокоителен резултат при главоболие

Лавандуловият чай има прелестен и лек усет, а изгодите от него обгръщат разнообразни аспекти от общото ни здраве. Лавандулата е позната с успокояващите си свойства, етеричното масло служи за възстановяване на съня, а чаят спомага за детоксикиране и битка с появилите се инфекции и възпаления в организма. 
Мента за по-добра памет и централизация

Ментовият чай е желан от всички, има успокоителен резултат върху нервната система, както и има удобен резултат при менструални болки и главоболие, породени от несъразмерен стрес и напрежение. Ментата е позната и със свойствата си за възстановяване на паметта и концентрацията.

Стафиди за възстановяване на настроението

Препоръчваме ви при промени в настроението да включите в ежедневното си меню здравословна закуска със сушени плодове и стафиди. Сварете 3 сушени смокини и една шепа стафиди в 250 мл алено вино и консумирайте всеки ден. Ако пък се чувствате по-изнервени, използвайте кисело мляко с 50 гр мюсли, ябълки, лъжица мед, лъжица стафиди и ядки по желание. 
Орехите оказват помощ против стрес
Нервната система може да се поддържа „ в редовност ” благодарение на орехи, зеленчуци и зелена салата, съобщи диетологът Маргари...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР