Стресът, генетиката, липсата на движение и храните, които приемаме, са

...
Стресът, генетиката, липсата на движение и храните, които приемаме, са
Коментари Харесай

6 големи грешки при опитите да махнем мазнините около корема

Стресът, генетиката, неналичието на придвижване и храните, които одобряваме, са главните виновници за натрупването на мазнини в региона на корема. Ако от много време се борите с тяхното стопяване или пък в този момент сте решили, че е време да влезете във форма и да се чувствате и изглеждате по-добре, сте пристигнали на вярното място.

Тук ще обърнем особено внимание на мнението и препоръките на специалисти в региона на здравето, които дават своите рекомендации за това кои са най-често срещаните неточности, които водят до по-голямо коремче и по какъв начин да ги избегнем.

Вижте този специфичен лист с рекомендации, диетични препоръки и извършения и вижте какви промени може да извършите, с цел да се грижите по-добре за тялото си и един път вечно да се отървете от досадните и упорити мазнини по коремчето:

Не следиш калориите, които приемаш - приемането на повече калории от нужното на дневна база, може да докара до огромно струпване на мазнини, изключително в региона на корема. Ето за какво най-важното е да съобразите диетата си с персоналния ви енергиен банкет, който ви е нужен за деня. Калорийните потребности се обуславят от разнообразни фактори, само че най-важните са пол, възраст, височина, килограми и равнища на интензивност. Всеки човек е друг и затова за точното установяване на вашата ежедневна калорийна потребност, ви би трябвало мнението на диетолог, който има достъп до вашето здравно досие и е осведомен с метода ви на живот.

Правиш неверното кардио - в случай че обичаш кардио тренировките, по-добре пропусни бягането на пътеката или въртенето на колелото, а се насочи към по-интензивните " интервални " тренировки (HIIT). Те са най-ефективният вид кардио извършения, за които е потвърдено, че топят коремните мазнини. Те освен работят, само че и икономисват време във фитнеса, тъй като при тях тялото се натоварва доста, само че за малко време.

Пиеш калориите си - в случай че обичаш да пиеш вино, бира, фрешове, смутита, кафе или газирани питиета, то е ясно, че тези питиета в допълнение покачват калорийния банкет. Алкохолът и газираното са най-вредните, защото нямат никакви хранителни или потребни свойства, а съдържат единствено захар и празни калории. Приемът на алкохол води до закъснение на метаболизма и дехидратиране на организма.

Ядеш доста захар и рафинирани мазнини - всички знаем, че бързите закуски са нездравословни и те въобще не оказват помощ в битката с килограмите. Захарните произведения и продуктите, богати на въглехидрати като сладоледа, чипсовете и белия самун, подвигат равнището на инсулина в организма, което води до напълняване. Тези храни са виококалорични, само че не доставят организма с сила, а единствено издуват стомаха ни.

Не ядеш задоволително протеини - в случай че хапваш най-вече въглехидрати, ще огладняваш по-бързо и по-често. Ето за какво е добре да обмисляш добре менюто си и да включваш в него повече протеини, които засищат глада и спомагат да укрепването на мускулите. Хубаво е да хапвате повече месо, зърнени храни, ядки и зеленчуци, написа Флагман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР