Стремейки се да вдъхне увереност на американската общественост, президентът Донлад

...
Стремейки се да вдъхне увереност на американската общественост, президентът Донлад
Коментари Харесай

Тръмп след първия смъртен случай от COVID-19: Без паника

Стремейки се да вдъхне убеденост на американската общност, президентът Донлад Тръмп съобщи през вчерашния ден, че " няма никаква причина за суматоха ", откакто новият ковид взе първата си жертва на територията на Съединени американски щати. Белият дом също така разгласи нови ограничавания за пътуванията в чужбина, с цел да се предотврати разпространението му, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп, който приказва минути след известието за смъртния случай в щата Вашингтон, възприе по-умерен звук, откакто предходния ден се оплака, че опасността от вируса е пресилена от политическите му съперници и упрекна демократите, че политизират въпроса.

" Това е доста съществено нещо ", сподели Тръмп през вчерашния ден, само че въпреки всичко настоя, че рецензиите против реакцията на неговата администрация са " машинация ".

Те пробваха измамата с импийчмънта. Това е новата им машинация " съобщи той.

Президентът се появи на незабавно свикана конференция в залата за брифинги в Белия дом наред с вицепрезидента Майк Пенс и водещите представители на здравните управляващи, с цел да разгласи, че Съединени американски щати уголемяват възбраната за пътуванията до Иран и приканват американците да не пътуват до най-тежко засегнатите региони в Италия и Южна Корея. Той заяви, че 22-ма души в Съединени американски щати са инфектирани от новия ковид, един от които е умрял, а други двама са " доста заболели ".

Президентът добави, че обмисля и спомагателни ограничавания, в това число затваряне на границата с Мексико, само че по-късно даде заден ход, като сподели, че " тази граница не наподобява кой знае какъв проблем сега ". " Ние мислим за всички граници ", съобщи Тръмп.

Робът Редфийлд, шеф на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, съобщи, че " няма доказателства за връзка с пътешестване " в чужбина в тази ситуация с умрелия пациент, разказан като съвсем 60-годишен, с висок здравословен риск преди заразяването. Редфийлд посочи, че неговата организация неправилно е уведомила президента на по-ранен брифинг, че жертвата е жена.

Съединени американски щати имат към 60 доказани случаи, отбелязва АП. Бройката, посочена от Тръмп, наподобява не включва американците, репатрирани от Китай или евакуирани от кораба " Даймънд Принсес ". Смъртният случай в щата Вашингтон е първият на територията на Съединени американски щати, само че не и първият умрял американец - 60-годишен американски жител умря в Ухан при започване на февруари, припомня АП.

Тръмп прикани медиите да прояват въздържаност. Той успокои американците, като съобщи, че щом са здрави, ще съумеят да се възстановят, в случай че се заразят с новия вирус, и ги прикани да не трансформират ежедневния си режим, като акцентира, че страната е " суперподготвена " за по-широка зараза, и че " няма никаква причина за суматоха ". Освен това Тръмп ги увери, че " всички пазари ще се възстановят ". " Мисля, че Федералният запас има доста значима роля, изключително психическа ", съобщи той.

Президентът акцентира, че няма да промени и своя нормален режим. " Говорим за 22-ма души сега в цялата голяма страна. Мисля, че ще бъдем в доста добра форма ", сподели Тръмп. Той разгласи, че ще се срещне с фармацевтичните компании в понеделник в Белия дом, с цел да разиска създаването на ваксина. / novini.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР