Стремежът към истинско щастие е полезен не само за вас,

...
Стремежът към истинско щастие е полезен не само за вас,
Коментари Харесай

6 правила за щастлив живот, полезни за околната среда

Стремежът към същинско благополучие е потребен освен за вас, само че и за околната среда, показва проучване, показано на 122-рата годишна конференция на Американската психическа асоциация. 

Д-р Мириам Татцел преглежда десетилетия психически проучвания, които поддържат тезата, че основите на щастливия живот са от употребява и за природата.

Тя изяснява: 

„ В продължение на десетилетия консумеризмът е бил в конфликт с околната срада, с апетитите за ползване, които източват планетата от естествени запаси и форсират световното стопляне.

Нашата позиция е би трябвало да се промени потреблението, с цел да се избави планетата. 

Но какво ще стане, в случай че подходим по-друг метод? Ако това, което е положително за потребителя, е също положително и за околната среда? “

Ето шест основи на щастливия живот, които се оказва, че са от изгода и за планетата. 

1. Развивайте гениите си

Всеки има нещо, което може да прави по-добре от останалите. Вижте в какво сте положителни и го развивайте. Ако още не знаете какво е, открийте го. Дайте му време, работете върху него, развивайте го. Хората получават надълбоко възприятие на задоволство от практикуването и упражняването на гениите си. 

Но бъдете наясно: постоянно тези гении няма да ви изкарат пари. Затова...

2. Бъдете спестовни

Взимането на пари на заем, с цел да живееш пищно звучи като бърз и елементарен път към щастието. За страдание дългът тежи в мозъка с всички пропорции на неговите последствия (вижте какво аргументи дългът на международната икономика).

Така че, купувайте по-малко неща, с цел да не се постанова да изкарвате толкоз доста пари, какво остава да взимате на заем.

Това значи, че ще имате време за други, по-важни неща в листата.

3. Търсете прекарвания

Ако имате избор да купите прекарвания или да купите предмети, изберете прекарванията. Освен в случай че предметите не водят до повече прекарвания. Преживяванията остават дълго в съзнанието, те нормално се споделят с други, те ни вършат това, което сме, те са несравними, и, учудващо, постоянно не ни костват нищо. 

4. Работете върху взаимоотношенията си

Какво да кажем, което не е казвано към този момент милиони пъти? Семейството, приятелите, всички останали: знаете какво да вършиме.

5. Приемете себе си

Чувствайте се удобно да бъдете индивида, който сте. 

Да, опитвайте се да се подобрите, търсете способи за учене, израстване и така нататък само че същото време оценете какъв брой положителни сте такива, каквито сте. 

Приемете себе си и бъдете положителни със себе си. 

6. Търсете независимост и самостоятелност

Независимо дали е на работа, вкъщи или в играта, би трябвало да намерите независимост в живота. Малко евентуално е да бъде възприятие за тотална независимост, само че в избрани рамки имате потребност да имате известна независимост и надзор. 

Свободата и независимостта стигат до дълбините на човешките ни стремежи. 

Консумирайте по-малко = по-щастливи = консумирате по-малко

Колкото сте по-щастливи, толкоз по-малко ще консумирате, толкоз по-малко материалистични ще бъдете – и колкото по-малко консумирате, толкоз по-щастливи ще бъдете, и по този начин нататък. 

Това е точната диаметралност на спиралата, в която толкоз доста хора се вкарват: усещат се нещастни, тъй че употребяват повече, натрупват задължения, усещат се още по-нещастни, тъй че употребяват още повече, и т.н. 

Мириам Татцел заключава: 

„ Общество, в което някои хора се идолизират поради това, че се баснословно богати слага стандарт на триумф, който е неосъществим и ни кара да се опитваме да го реализираме, като работим повече и харчим повече. 

Охлаждането на задвижваната от потреблението стопанска система, по-малкото работа и по-малкото ползване е по-добро за околната среда и по-добро също и за хората. “

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР