Стрелбата срещу висшия данъчен служител Иво Стаменов не се разглежда

...
Стрелбата срещу висшия данъчен служител Иво Стаменов не се разглежда
Коментари Харесай

Горанов: Стрелбата по данъчен е изстрел срещу държавата

Стрелбата против висшия данъчен чиновник Иво Стаменов не се преглежда като офанзива против съответна персона, а като изстрел против страната и държавността. Това съобщи пред публицисти в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов. Той посочи, че Стаменов е и ще продължава да бъде безкористен и почтен държавен чиновник.

43-годишният мъж бе прострелян в центъра на София - на улица "Дунав " наоколо до кръстовището с ул. "Московска ", до момента в който шофираше персоналния си автомобил - джип БМВ Х3. Сигналът за стрелбата бе подаден към 8.40 ч. на 18 декември. Данъчният началник е бил причакан и прострелян от упор на метри от входа на детска градина. Той бе признат във Военномедицинска академия в сериозно положение и бе опериран два пъти, като му бяха преляти десетки сакове с кръв и плазма. Стаменов е с провали в десния бял дроб и огромните кръвоносни съдове в региона.

Владислав Горанов означи, че има успокояващи вести от ВМА за положението на простреляния върховен данъчен чиновник.

Той осведоми, че са получени уверения от Агенция "Митници " и Национална агенция за приходите, че положителните резултати от тази година ще продължат и през идната, както и, че методът, по който се работи до момента, ще продължи без значение от наглото, по думите на министъра, посягане против държавен орган.

Горанов приказва пред публицисти, откакто опитът за посягане против Ивайло Стаменов е бил разискван на среща на премиера Бойко Борисов с управлението на Националната организация за приходите и с шефовете на териториалните дирекции на Агенцията, Агенция "Митници ", основния прокурор и министъра на вътрешните работи Валентин Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР