Стрелба в пъб в Швеция уби 2-ма мъже и рани още 2-ма, съобщи полицията

...
Шведската полиция съобщи, че двама души са били убити и
Коментари Харесай

Шведската полиция съобщи, че двама души са били убити и двама ранени при стрелба в претъпкан пъб северозападно от Стокхолм

От Асошиейтед прес, 22 септември 2023 г., 5:21 ч.

СТОКХОЛМ -- Двама души бяха убити и двама ранени, когато въоръжен мъж откри огън в претъпкан бар северозападно от Стокхолм, каза полицията в петък, в последния изблик на смъртоносно насилие в Швеция.

Полицията каза, че 20-годишен мъж и друг на 70 години почина в петък от наранявания, получени при стрелбата късно в четвъртък в пъб в Сандвикен на около 162 километра (100 мили) северозападно от Стокхолм.

Двама души бяха ранени — жена на около 20 години и мъж на около 50 години.

Старши следовател Карин Весен каза, че починалият 20-годишен вероятно е бил целта на стрелеца, докато се смята, че другите трима са случайни минувачи. Всекидневникът Expressen съобщи, че възрастната жертва е била сляпа.

Тя каза, че в кръчмата, която по това време е била пълна, са били произведени няколко изстрела, преди стрелецът да се отдалечи . Полицията, разследваща стрелбата, поиска свидетели.

Мотивът остава неясен. Wessén каза на пресконференция, че стрелбата може „евентуално да е част от местен личен конфликт“ и че „не е сигурно дали е свързана с някой от националните конфликти“.

Враждуващите престъпни групировки се превърнаха във все по-голям проблем в Швеция с нарастващ брой стрелби, бомбени атентати и нападения с гранати. Досега тази година е имало 261 стрелби, 36 души са загинали и 73 са били ранени.

„Достатъчно лошо е, че бандите се застрелват една друга до смърт, но когато напълно невинни хора се окажат на линията на огъня, това е абсолютно ужасяващо“, шведски премиер Министър Улф Кристерсон каза, че Кристерсон каза, според шведската информационна агенция TT.

По-рано този месец 13-годишно момче беше намерено простреляно в главата в гората , близо до дома му близо до Стокхолм. Прокурорът Лиза дос Сантос каза в четвъртък, че смъртта му е смразяващ пример за „грубо и напълно безразсъдно насилие на банда“.

Съобщава се, че насилието се подхранва от вражда за наркотици и оръжия между две банди, водени от двойно турско-швед, който живее в Турция, и неговия бивш лейтенант.

Дясноцентристкото правителство на Швеция затяга законите, за да се справи с престъпността, свързана с банди, докато шефът на шведската полиция каза по-рано този месец, че воюващите банди са довели до „ безпрецедентна” вълна от насилие в скандинавската страна.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР