Стратези на Джей Пи Моргън Чейз се опасяват от колапс

...
Стратези на Джей Пи Моргън Чейз се опасяват от колапс
Коментари Харесай

Уолстрийт предупреждава за слабост на Bitcoin

Стратези на " Джей Пи Моргън Чейз " се притесняват от колапс на цените на Bitcoin, в случай че в най-кратки периоди виртуалната монета не успее да се върне над 60 хиляди щ. $. Те показват, че в последните няколко дни на фючърсните пазари на Bitcoin е имало всеобща разпродажба, сходна на случилата се в средата на януари, през февруари и в края на ноември 2020-а. Банкерите считат, че търговци и криптофондове са били измежду главните играчи, изградили дълги позиции във виртуалната валута през последните седмици, както и ред най-активните участници в закриването им през последните дни. 

В посочените нагоре три интервала на срив през предходната година търсенето е било задоволително мощно, с цел да разреши на Bitcoin бързо да изскочи над основните прагове, което способства за по-нататъшното повишаване на виртуалните пари, показват специалистите на " Джей Пи Моргън Чейз ". През последните дни обаче цифровата монета загуби ускоряване откакто доближи съвсем 65 хиляди щ. $. Притокът на средства в нея също наподобява слаб.

Цената на Bitcoin се изкачи до 64,870 щ. $ през предходната седмица в интервала на регистрация на криптоборсата Coinbase Global на NASDAQ, само че след това се върна под 55 хиляди $, а на 23 април падна под 50 хиляди $. 

Само през уикенда са били премахнати дълги позиции в Bitcoin за към 10 милиарда щ. $, което докара до 10% спад на криптопарите. Целият криптопазар пък загуби към 300 милиарда $ от общата си пазарна капитализация в размер на над 2 трлн. $. Преди този срив изпълнителният шеф на Световния стопански конгрес предизвести, че на набъбващия криптосектор скоро ще бъде натрапен " трагичен " кръг от регулации.  

" Джей Пи Моргън " предвижда, че в случай че Bitcoin не успее да обърне краткосрочния си низходящ тренд, цената ще падне под 50 хиляди $ (което към този момент е факт), а идващото равнище на поддръжка е 49,212 $. 

Междувременно, и други анализатори от Уолстрийт споделят мнението, че мощният ценови напредък на виртуалните пари е към края си. Сред тях е Майкъл Първис - основен изпълнителен шеф на Tallbacken Capital Advisors, който показва, че " от чисто техническа вероятност подемът на Bitcoin наподобява много противоречив в кратковременен проект ". 

Експерти от сектора разясняват, че цената на виртуалната монета е слязла под 50 хиляди $ след новината, че щатският президент Джо Байдън може да увеличи налозите на финансовите облаги за богатите. И че водещата криптовалута е паднала в тандем с американските фондови тържища, обезпокоени от евентуалното данъчно нарастване. 

Байдън желае да полза с 43.3% финансовите облаги на американците с годишен приход, надхвърлящ 1 млн. щ. $. Целта е с спомагателните поскъпления да се финансират опазването на здравето, образованието в предучилищна възраст и заплащането на служащите в насилствен отпуск.

Данъчни специалисти показват, че пазарните страхове са преждевременни, тъй като проектът на Байдън може да изключи от по-високата ставка част от финансовите облаги. Някои данъкоплатци, в това число притежателите на бизнес, също могат да бъдат изключени от налога.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР