Стратегията за развитие на образованието не отразява проблемите в общинското

...
Стратегията за развитие на образованието не отразява проблемите в общинското
Коментари Харесай

В деня на българската община, кандидатът за кмет на Плевен Ева Маринова се срещна с представители на почти всички общински училища

Стратегията за развиване на образованието не отразява проблемите в общинското обучение. Това е оценката на шефове и преподаватели на съвсем всички общински учебни заведения от община Плевен, с които претендентът за кмет на Плевен от „ Българска социалистическа партия за България “ Ева Маринова и претенденти за общински съветници от листата на Коалицията, се срещнаха през днешния ден, 12 октомври – Деня на българската община.

Представителите на колегията бяха безапелационни, че има проблеми, за които би трябвало твърда общинска ръка и че решаването им не зависи единствено от Регионалното ръководство на образованието.

Броени дни преди локалния избор пред претендентите за кмет и общински съветници от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ представителите на гилдията изложиха част от тях. Те са безапелационни, че има нужда от регулация на препълнените в някои учебни заведения паралелки, където няма подобаваща като размер и благоприятни условия материална база. При едносменен режим на образование, съгласно тях, наложително би трябвало да се следва Наредба 24 за физическата среда в учебните заведения, която дефинира стандарта за единните минимални и наложителни правила и правила към архитектурната и работната среда, както и оптималният брой на паралелки в съответното учебно заведение.

Сред повдигнатите въпроси по време на предизборната среща беше извършват ли се образователните проекти? Специалистите са на мнение, че от напор единствено в няколко плевенски учебни заведения не остават деца за професионалните гимназии. С наяве отвращение присъстващите представители на гилдията означиха, че в някои учебни заведения се влиза посредством спонсорство, а не рядко от родителите се събират пари за разнообразни действия на учебното заведение.

Директори, преподаватели и специалисти от сферата са безапелационни, че учебната мрежа може и би трябвало да бъде усъвършенствана. Като причина за това те показват освен демографската рецесия, а и че някои специалности могат да бъдат обединени в едно учебно заведение, като се търси форма, сходна на лицей.

Присъстващите на срещата са единни, че наложително би трябвало да се търси синхрон сред бизнес и обучение, с цел да се подсигурява квалифицираната работна ръка и да се обезпечи работа за младежите. Те бяха безапелационни, че би трябвало да се засилва работата по европейски планове в интерес на учебните заведения, да се усъвършенства материалната база и да се извърши софтуерна промяна.

Обърнато бе внимание и на връзката сред учебното заведение и родителите. Те дружно би трябвало да работят за по-добра дисциплинираност и държание в това най-свято място за подрастващите.

Според присъстващите на срещата обвързване на Общината би трябвало да е прочистването на шубраци и растителност в дворовете на образователните заведения. Местната администрация би трябвало да поеме финансово тази активност, както и да оказва експертна помощ по сформиране на наложителните проекти за дейности при терористични офанзиви.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР