Стратегията за победите на въоръжените сили на Украйна в началото

...
Стратегията за победите на въоръжените сили на Украйна в началото
Коментари Харесай

NYT разкри: САЩ и Англия планираха успешното настъпление на ...

Стратегията за успехите на въоръжените сили на Украйна при започване на есента беше създадена в продължение на няколко месеца по време на напрегнати договаряния сред украинското управление и техните американски и английски сътрудници.

Това заяви The New York Times, базирайки се на свои източници, осведомят всички украински информационни организации.

На тези диалозите с украинските военни са участвали съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и началникът на Обединения комитет на началник-щабовете Марк Мили. През цялото това време западните сътрудници са давали препоръки на Киев, а също по този начин са изразявали своите стратегически съображения, отбелязва изданието.

 

„ Работата над контранастъплението стартира скоро след както президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели на своите генерали, че той желае да направи огромна стъпка, с цел да показва, че неговата страна може да даде отпор на съветското навлизане.

По негова заповед украинските военни създават проект за необятно нахлуване на юг, с цел да върнат Херсон и да отрежат Мариупол от съветските войски на изток “, написа NYT.

Въпреки това, както украинските генерали, по този начин и формалните представители на Съединени американски щати смятат, че такова нахлуване ще докара до обилни загуби за ВСУ. Също по този начин решителен фактор е било условието контранастъплението да се организира преди захлаждането, с цел да не може президентът на РФ Владимир Путин да употребява газов напън против Европа.

През лятото, когато украинските и американските военни тествали във формат широкомасштабното нахлуване на юг, те открили, че то ще се провали. Тези резултати били докладвани на Зеленски и по-късно заповедта му за нахлуване на юг била изменена.

В тази връзка украинското управление решило да показа детайлности за проектите с представители на американското и английското разузнаване. Според представител на американската администрация Съливан е разговарял няколко пъти с ръководителя на кабинета на украинския президент Андрий Йермак за обмисляне на контранастъплението.

Мили от своя страна е разговарял с високопоставени американски военни, страните са обменяли разследваща информация и разискаха въпроси за военна помощ, написа NYT.

„ Направихме симулации и малко теоретично образование. В резултат на тези учения се оказа, че някои способи за осъществяване на контранастъпление биха били по-успешни от други. Дадохме този съвет и по-късно украинците го обмислиха и направиха тяхното решение ", споделя в изявление заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Коул.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР