Стратегията на САЩ среща критики от някои специалисти и технологични

...
Стратегията на САЩ среща критики от някои специалисти и технологични
Коментари Харесай

Пентагонът ще използва автономни коли

Стратегията на Съединени американски щати среща рецензии от някои експерти и софтуерни компании

" Целта ни е да понижим случаите с съдбовен край. "
Джим Матис, секретар по защитата в Съединени американски щати Още по тематиката
Ford ще предлага транспортни услуги с самостоятелни коли от 2021 година

Kомпанията избира да оперира лична платформа за споделени пътувания, като ще се насочи и към куриерския бизнес
18 апр 2018
Автономна кола за пръв път умъртви пешеходец

Това се случи в Аризона с автомобил на Uber, компанията спря всичките си стратегии за тестване
20 мар 2018
Magna и Lyft стартират разработка на технология за самостоятелни коли

Чрез партньорството си двете компании ще се наредят измежду водачите в промишлеността
19 мар 2018
General Motors се насочва към нишата на самостоятелните таксита

По предварителни прогнози проектът ще се реализира до 2019 година, като компанията е първата от бранша, която пробва да приложи технологията в мащаб
5 дек 2017
Uber купува 24 хиляди автомобила от Volvo, които ще направи самостоятелни

Конкуренцията с производителя на безпилотни коли Waymo се усилва
21 ное 2017
Ерик Шмит и нововъведенията в Пентагона

Председателят на Alphabet ще оглави нов съвещателен съвет за използването на технологии в американското министерство на защитата
6 мар 2016 Пентагонът разгласи желанията си да употребява самостоятелни коли за военни интервенции и учения. Майкъл Грифин, секретар по проучванията и сглобяването, съобщи по време на чуване пред сенатори във Вашингтон, че ще работят със самоуправляващи се коли, преди да влязат всеобщо в приложимост. Според Грифин 52% от случаите във военни зони се случват при логистични интервенции, като те могат да бъдат осъществявани от самостоятелни коли. Той счита, че премахването на човешкия фактор и въвеждането на технологии с изкуствен интелект ще ограничи доста случаите и смъртните случаи, написа Bloomberg.

Предизвикателствата пред Пентагона

Към момента редица компании се конкурират в производството на самостоятелни коли. Технологичният стартъп Waymo, който е благосъстоятелност на Alphabet, и автомобилният производител General Motors възнамеряват да влязат на пазара за споделени пътувания с самостоятелни коли. Освен това Uber извършва проби на самоуправляващи се камиони на автомагистрали в няколко щата в Съединени американски щати.

Всяка от тези компании среща строги регулации и седалището на Министерството на защитата в Съединени американски щати надали ще ги избегне, предвижда Карлин Стенли, юрист в RAND. Стенли изяснява, че регулациите в Съединени американски щати и в страните, където ще бъдат изпращани американски военни, са доста разнообразни. Пентагонът ще би трябвало да дава отговор за регулациите, свързани с сигурността, киберсигурността, поверителността и качеството.

Военното министерство е съдействало за създаването на разнообразни технологии като галактическите полети и интернета. Грифин разяснява, че Пентагонът би трябвало да се възползва от частните компании в сектора, само че не назова съответно име. Агенцията за създаване на планове към Министерството на защитата в Съединени американски щати DARPA от няколко години влага в технологии за самостоятелни коли, като тя е под наблюдението на Грифин за осъществяване на тактиката.

Голям бюджет

Годишният бюджет на Пентагона е към 700 милиарда $, което им дава опция за съществени вложения. От друга страна, американската войска упорства за производството на самоуправляващи се танкове и преносими устройства с изкуствен интелект за обезвреждане на бомби.

Британската компания BAE Systems, която създава бронирани бойни машини за армията в Съединени американски щати, също по този начин създава и самостоятелни такива. Един от най-известните им артикули е Ironclad – танк в по-малък от общоприетия размер, чието предопределение е за евакуации и премахване на експлозиви, написа в уеб страницата на основаната в Лондон компания.

Критики

Хиляди чиновници на Гугъл упорстват от няколко месеца да бъде преустановен достъпът на Пентагона до технологиите за изкуствен интелект на компанията. През 2017 година секретарят по защитата в Съединени американски щати Джим Матис се срещна с управлението на софтуерния колос, с цел да разиска най-хубавите способи за потреблението на облачната система за киберсигурност Al.

От друга страна, сходни хрумвания срещат и рецензии. Чарлс Дънлап, професор по право в университета Duke, разяснява, че софтуерните групи ще бъдат сложени под голямо напрежение, защото ще би трябвало да са изцяло уверени в качеството и сигурността на своите артикули.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР